Demisie la vârful companiei britanice Vast Resources, care administrează mine din Suceava și Bihor. Directorul operațiunilor din România preia șefia

Demisie la vârful companiei britanice Vast Resources, care administrează mine din Suceava și Bihor. Directorul operațiunilor din România preia șefia

Andrew Prelea

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 dec 2017

Roy Pitchford, directorul general al companiei britanice Vast Resources, administratorul minelor polimetalice Mănăila și Băița Plai, a demisionat din funcție și va fi înlocuit cu șeful subsidiarei din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pitchford va părăsi compania britanică pe 31 decembrie, după trei ani petrecuți la conducerea Vast Resources, în locul lui fiind numit Andrew Prelea, cel care conduce operațiunile britanicilor în România.

“Roy a avut o contribuție inestimabilă la companie”, a spus președintele Vast Resources, Brian Moritz, fără să precizeze motivul demisiei lui Pitchford.

Serinus Energy, operatorul sondei de gaze care a luat foc în Satu Mare, explică pe bursele din Toronto și Varșovia: Valva de protecție a sondei era în curs de a fi instalată CITEȘTE ȘI Serinus Energy, operatorul sondei de gaze care a luat foc în Satu Mare, explică pe bursele din Toronto și Varșovia: Valva de protecție a sondei era în curs de a fi instalată

Vast Resources, companie listată pe piața AIM a bursei londoneze, deține în România 100% din proiectul minier Mănăila, județul Suceava, și 80% din mina polimetalica de la Băița, județul Bihor, pentru care așteaptă obținerea licenței de exploatare de la ANRM.

Recent, compania a anunțat că a atras 1,3 milioane de dolari de la investitori pentru finanțarea activităților din România. Britanicii pregătesc deschiderea unei noi cariere polimetalice la Cârlibaba, în apropierea minei de la Mănăila și construcția unei unități de procesare în regiune, care va înlocui actuala unitate din Iacobeni.

Vast Resources estimează că extinderea activității în perimetrul de la Cârlibaba va duce la dublarea producției și are în plan să angajeze circa 70 de persoane în zonă.

Pe lângă operațiunile din România, Vast Resources deține participații la mai multe proiecte miniere de aur și diamante din Zimbabwe.

Luni, în jurul prânzului, acțiunile companiei erau tranzacționate la 0,58 pence (aproximativ 0,066 euro), în creștere cu 2,68% față de referință.

viewscnt
Afla mai multe despre
vast resources
roy pitchford
andrew prelea
demisie
mine polimetalice