Dezvoltarea industriei eoliene ar putea crea 3,3 milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani

Dezvoltarea industriei eoliene ar putea crea 3,3 milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2021

Dezvoltarea industriei eoliene ar putea crea 3,3 milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani, potrivit unei analize realizate de Global Wind Energy Council (GWEC), transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Estimarea include locuri de muncă directe în parcurile eolienele onshore și offshore, precum și locuri de muncă pe întregul lanț valoric al sectorului, scrie News.ro.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Acesta din urmă cuprinde locuri de muncă în domenii precum instalarea, producția, planificarea și dezvoltarea proiectelor, operarea și întreținerea și dezafectarea.

Aceste locuri de muncă ar asigura concretizarea unei prognoze a industriei de a instala o capacitate  onshore și offshore suplimentară de 470 gigawatti, între 2021 și 2025, potrivit GWEC.

Prognoza organizației cu sediul la Bruxelles referitoare la locurile de muncă se bazează pe ceea ce a descris drept ”date referitoare la creșterea pieței” de la GWEC Market Intelligence și ”studii globale ale Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă ... privind crearea de locuri de muncă pentru proiecte eoliene offshore și offshore din 2017 și 2018.”

Joyce Lee, șeful politicii și proiectelor consiliului, a declarat joi că tranziția energetică ”va trebui să se accelereze în următorul deceniu, pentru a ne proteja șansele de a atinge neutralitatea carbonului până la mijlocul secolului. "Vestea bună este că tranziția oferă o creștere netă a locurilor de muncă și câștiguri economice", a spus Lee.

Guvernele din întreaga lume pot profita de beneficiile socio-economice, stabilind obiective mai ambițioase în materie de energie regenerabilă, eficientizând permisele pentru proiectele eoliene și construind piețe de energie care să țină seama de costurile reale ale combustibililor fosili.”

În întreaga lume, guvernele stabilesc într-adevăr obiective pentru reducerea emisiilor și dezvoltarea instalațiilor de energie regenerabilă, cu o serie de obiective care fac din energia eoliană un instrument crucial în îndepărarea de combustibilii fosili.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Luna trecută, de exemplu, SUA au declarat că vor să își extindă capacitatea eoliană offshore la 30 GW până în 2030, o mișcare pe care administrația Biden speră că va genera mii de locuri de muncă și va debloca miliarde de dolari în investiții în anii următori.

Peste Atlantic, Marea Britanie dorește să atingă o capacitate eoliană offshore de 40 GW până în 2030, în timp ce Uniunea Europeană are ca obiectiv ca instalațiile offshore să ajungă la cel puțin 60 GW până la sfârșitul acestui deceniu și la 300 GW până în 2050.

În pofida acestor ținte, realitatea de pe teren arată că, pentru multe țări, orice îndepărtare de combustibilii fosili va reprezenta o provocare semnificativă care va necesita un volum imens de schimbări.

În SUA, de exemplu, combustibilii fosili au rămas în 2020 cea mai importantă sursă de producere a energiei electrice, potrivit Administrației pentru informații energetice.

viewscnt
Afla mai multe despre
eoliene
locuri de munca