Distribuitorul de energie E-Distribuție Banat va contracta lucrări și servicii de 110 milioane lei pentru rețele

Distribuitorul de energie E-Distribuție Banat va contracta lucrări și servicii de 110 milioane lei pentru rețele
scris 3 sep 2018

Distribuitorul de energie E-Distribuție Banat a anunțat luni că va acorda, prin licitație publică deschisă, un contract de tip multi-servicii pentru lucrări de proiectare și realizare de rețele de medie și joasă tensiune, precum și pentru operațiuni de măsură și back-office în județele Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara, în valoare de până la 110 milioane de lei (aproximativ 23,7 milioane de euro).

Anunțul de participare pentru contractul cu durata de trei ani a fost publicat pe platforma electronică de licitații publice, iar societățile pot depune oferte până la data de 4 octombrie, scrie News.ro.

”Contractul este împărțit în patru loturi, câte unul pentru fiecare județ”, a anunțat luni Enel.

Dragnea, despre Legea offshore: Impozitul pe veniturile suplimentare și comercializarea a 50% din producție în România - prevederi neschimbate CITEȘTE ȘI Dragnea, despre Legea offshore: Impozitul pe veniturile suplimentare și comercializarea a 50% din producție în România - prevederi neschimbate

Astfel, pentru județul Timiș, valoarea maximă a lucrărilor de proiectare și execuție de instalații de medie și joasă tensiune, precum și de activități de măsură și back-office va fi de 37,29 milioane de lei, în timp ce pentru celelalte județe valoarea prevăzută este de 28,62 milioane de lei în Hunedoara, 24,54 milioane de lei la Arad și 19,53 milioane de lei în Caraș Severin.

”Lucrările menționate sunt parte a programului amplu de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, îmbunătățirea calității și securității rețelei, respectând în același timp standardele companiei privind protecția mediului”, precizează Enel.

Grupul italian Enel activează în peste 30 de țări de pe cinci continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 88 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 72 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are circa 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
e-distribuție banat
retele