Autoritățile deschid un punct de trecere a frontierei pe Aeroportul Tuzla, folosit de personalul de pe platformele offshore din Marea Neagră

Autoritățile deschid un punct de trecere a frontierei pe Aeroportul Tuzla, folosit de personalul de pe platformele offshore din Marea Neagră
scris 2 sep 2018

Ministerul Transporturilor vrea să deschidă un punct de trecere a frontierei de stat pe Aeroportul Tuzla, potrivit unui proiect de Hotărâre pentru aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat și a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla. Acesta este folosit incluisv de personalul de pe platformele de foraj marin din Marea Neagră.

În prezent, pe Aeroportul Tuzla se desfășoară operațiuni aeriene de transport public, aviație generală, lucru aerian, precum și zboruri cu elicoptere pentru transportul personalului spre/dinspre platforme și nave de foraj marin poziționate în afara apelor teritoriale ale României, relatează News.ro.

Cheltuielile necesare pentru înființarea punctului de trecere a frontierei se ridică la 447.650 lei.

Dragnea, despre Legea offshore: Impozitul pe veniturile suplimentare și comercializarea a 50% din producție în România - prevederi neschimbate CITEȘTE ȘI Dragnea, despre Legea offshore: Impozitul pe veniturile suplimentare și comercializarea a 50% din producție în România - prevederi neschimbate

De asemenea, suma de 500.000 lei va fi necesară pentru achiziționarea echipamentelor, aparaturii și a sistemelor de control nedestructiv (de exemplu scanere cu raze X pentru bagaje mari/colete), necesare funcționării biroului vamal.

”Prin poziția sa geografică, Aeroportul Tuzla asigură operarea în condiții optime (încărcătură maximă și consum minim de combustibil) a aeronavelor angajate în anumite operațiuni aeriene deasupra Mării Negre. Executarea unor astfel de zboruri de pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, situat la distanță mai mare față de țărm, crește destul de mult costurile (încărcătură mai mică și consum mai mare de combustibil), fiind necesară totodată penalizarea aeronavelor la încărcătura comercială, pentru a se asigura operarea în siguranță a acestora”, arată ministerul.

Guvernul a găsit pentru infrastructură cheia marilor succese: Inaugurări mai mici, dar dese. Două proiecte de modificare a legislaței CITEȘTE ȘI Guvernul a găsit pentru infrastructură cheia marilor succese: Inaugurări mai mici, dar dese. Două proiecte de modificare a legislaței

Aeroportul Tuzla, aflat în proprietatea și în administrarea societății Regional Air Services, deține „Certificatul de autorizare aerodrom”, eliberat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Aeroportul Tuzla a fost certificat totodată ca aeroport deschis traficului aerian internațional și a înregistrat în anul 2017 un număr de 2.608 mișcări aeronave, cu un total de 16.051 pasageri.

În anul 2017 a fost înregistrat un număr de 1.022 de astfel de zboruri. Pentru o parte dintre aceste zboruri a fost necesară prezenta Poliției de Frontieră pentru efectuarea formalităților de trecere a frontierei de stat pe Aeroportul Tuzla.

viewscnt
Afla mai multe despre
trecere
frontiera
punct
deschidere
tuzla
offshore
platforme
marea neagra