Divizia petrolieră a Gazprom a majorat semnificativ capitalul subsidiarei sale românești de bunkeraj din portul Constanța

Divizia petrolieră a Gazprom a majorat semnificativ capitalul subsidiarei sale românești de bunkeraj din portul Constanța

Sursă foto: https://marinebunker.gazprom-neft.com/

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 20 oct 2020

Gazpromneft, divizia petrolieră a gigantului rus de stat din sectorul gazelor naturale Gazprom, a majorat cu 72% capitalul social al subsidiarei sale românești specializate în operațiuni de alimentare cu combustibil a navelor (bunkeraj) din Marea Neagră în portul Constanța, Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA, pe care a preluat-o în urmă cu circa 7 ani.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, Gazpromneft Marine Bunker LLC din Federația Rusă, entitate controlată de Gazpromneft, a adus recent 12,645 milioane lei la capitalul firmei constănțene, acesta crescând de la 17,505 la 30,15 milioane lei.

Anul trecut, Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA și-a redus pierderile cu peste 81%, de la 3,63 milioane lei la doar circa 685.000 lei, în vreme ce cifra de afaceri a companiei a urcat cu 89%, la 414,72 milioane lei.

Renault confirmă: Dacia Sandero va fi produs doar în Maroc. La uzina din România vor fi fabricate „alte modele” CITEȘTE ȘI Renault confirmă: Dacia Sandero va fi produs doar în Maroc. La uzina din România vor fi fabricate „alte modele”

Gazpromneft a preluat în 2013 operațiunile de bunkeraj de la Constanța ale grupului Unicom Holding, deținut de familia Iavorski, a fostului ministru al Energiei din Republica Moldova Constantin Iavorski.

Gazpromneft Marine Bunker Balkan operează în portul Constanța două vase de bunkeraj, un vas de stocare de carburanți cu capacitate de 4.000 de tone și 2 barje. De asemenea, are închiriată o capacitate de depozitare de 1.500 de tone la operatorul român de stat Oil Terminal. Combustibilul naval este adus de la rafinăriile Gazpromneft din Rusia și Serbia.

În afara Rusiei, pe lângă Constanța, Gazpromneft mai derulează operațiuni de bunkeraj la Marea Baltică, în porturile Tallinn (Estonia) și Riga (Letonia).

viewscnt
Afla mai multe despre
gazpromneft
gazprom
bunkeraj portul constanta
gazprom bunkeraj constanta