Doi foști deputați PSD cu experiență în agricultură se "bat" pe postul de membru în conducerea arbitrului energiei și gazelor lăsat vacant de Marian Neacșu

Doi foști deputați PSD cu experiență în agricultură se "bat" pe postul de membru în conducerea arbitrului energiei și gazelor lăsat vacant de Marian Neacșu

Dreapta: Alexandru Stănescu Stânga: Sorinel-Marian Vrăjitoru Sursă foto: Camera Deputaților

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 14 dec 2021

Doi foști deputați PSD, ambii cu experiență în agricultură, și-au depus oficial CV-urile pentru procedura de selecție și numire a unui nou membru în Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), în locul social-democratului Marian Neacșu, care și-a dat recent demisia din funcția de la Autoritate după ce a fost numit secretar general al Guvernului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe lângă Alexandru Stănescu (fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu), absolvent al Facultății de Mecanică Agricolă și fost inginer și director la societăți comerciale cu profil agricol, în cursă s-a înscris și Sorinel-Marian Vrăjitoru, fost deputat PSD de Călărași în legislatura 2016-2020 și consilier județean între 2012 și 2016.

Un hacker din Craiova a spart rețelele mai multor companii mari din România și străinătate și a cerut recompense în Bitcoin CITEȘTE ȘI Un hacker din Craiova a spart rețelele mai multor companii mari din România și străinătate și a cerut recompense în Bitcoin

UPDATE ora 15.41 Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost votat de Parlament funcția de membru în Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Vrăjitoru (49 de ani), care până anul trecut a fost vicepreședintele organizației Călărași a PSD, este licențiat în științe juridice-administrative, absolvind Facultatea de Administrație Publică în 2002, potrivit CV-ului său. Aceeași sursă arată că, între 1999 și 2009, candidatul a fost inspector vamal la Direcția Generală a Vămilor București, iar ulterior – vicepreședinte al Camerei Agricole Călărași.

Până în 2016, Sorinel-Marian Vrăjitoru a fost director general al firmei VST Agro SRL din comuna Modelu, Călărași, cu obiect de activitate principal "Activități auxiliare pentru producția vegetală" și rulaj de peste 1 milion de lei anul trecut. Din vara acestui an, fostul deputat PSD a preluat 40% din capitalul firmei, la care asociat principal, cu 60%, este Silvia Vrăjitoru, conform datelor termene.ro.

Și fostul membru PSD al conducerii ANRE Marian Neacșu are experiență în agricultură, lucrând la IAS Slobozia, Ceres SA și Morăritul SA între 1987 și 2004, în timp ce Valeriu Steriu, actual membru în Comitetul de Reglementare sprijinit de social-democrați, este expert în agricultură

Kelemen Hunor: Coca Cola are un profit foarte mic în România, comparativ cu alte țări. Optimizarea fiscală scoate banii din țară. ANAF lasă în pace firmele mari cu profit mic CITEȘTE ȘI Kelemen Hunor: Coca Cola are un profit foarte mic în România, comparativ cu alte țări. Optimizarea fiscală scoate banii din țară. ANAF lasă în pace firmele mari cu profit mic

Alexandru Stănescu pare că se bucură de sprijinul conducerii partidului, exprimat chiar de către președintele acestuia, Marcel Ciolacu. În schimb, Sorinel Vrăjitoru se afla, potrivit presei locale din Călărași, pe lista pesediștilor din județ vizați pentru funcții în Guvernul Ciucă, fiindu-i oferit un post de secretar de stat la cabinetul vicepremierului Sorin Grindeanu, totodată ministrul Transporturilor.

Camerele reunite ale Parlamentului vor vota marți, în ședință comună, numirea unui nou membru în Comitetul de Reglementare al ANRE.

Emma Răducanu, testată pozitiv la Covid-19 CITEȘTE ȘI Emma Răducanu, testată pozitiv la Covid-19

Potrivit declarațiilor de avere publice, membrii simpli ai Comitetului au salarii anuale nete de aproape 521.000 de lei, adică aproximativ 43.500 de lei pe lună (cam 8.700 euro).

Președintele ANRE a câștigat anul trecut din salariu suma totală de 707.000 lei, în medie circa 59.000 lei pe lună (circa 12.000 euro), iar veniturile anuale ale unui vicepreședinte ANRE au fost în 2020 de 610.105 lei, în medie 50.800 lei pe lună (peste 10.000 euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
schimbare conducerea anre
membru comitet reglementare anrem numiri politice anre
psd anre