Donald Trump spune că se va implica în războiul prețurilor petrolului dintre Arabia Saudită și Rusia la momentul potrivit

Donald Trump spune că se va implica în războiul prețurilor petrolului dintre Arabia Saudită și Rusia la momentul potrivit
scris 20 mar 2020

Președintele american Donald Trump a declarat joi că se va implica în războiul prețurilor petrolului dintre Arabia Saudită și Rusia la momentul potrivit, el afirmând că prețurile scăzute ale benzinei sunt bune pentru consumatorii americani, chiar dacă afectează industria, transmite Reuters.

Arabia Saudită și Rusia se luptă pentru cota de piață pe piața petrolului, după eșuarea unui acord de reducere a livrărilor valabil în ultimii trei ani, care va expira la sfârșitul lunii martie, scrie News.ro.

Hidroelectrica oferă un discount de 10% pe 3 luni la energia electrică furnizată clienților casnici CITEȘTE ȘI Hidroelectrica oferă un discount de 10% pe 3 luni la energia electrică furnizată clienților casnici

Cererea de petrol s-a prăbușit din cauza epidemiei de coronavirus, iar cotațiile au scăzut în acestă săptămână aproape de minimul ultimilor 20 de ani.

”Este devastator pentru Rusia, pentru că, dacă analizezi, întreaga lor economie se bazează pe petrol, iar acum avem cele mai scăzute prețuri din ultimele decenii, așa că este devastator pentru Rusia. Pot spune că este foarte rău și pentru Arabia Sauită, dat sunt într-o luptă, într-o luptă a prețurilor, într-o luptă a producției. La momentul potrivit mă voi implica”, a spus Trump.

Președintele american a discutat despre prețurile petrolului cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman, pe 9 martie. În plus, ambasadorul american în Arabia Saudită, John Abizaid, a discutat joia trecută cu ministrul saudit al Energiei, despre prețurile petrolului.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
donald trump