E.ON are un nou președinte de CA: Leonhard Birnbaum

E.ON are un nou președinte de CA: Leonhard Birnbaum
scris 16 dec 2020

Consiliul de Supraveghere al E.ON SE, companie prezentă și pe piața de distribuție și furnizare electricitate și gaze din România, a decis să îl numească pe Leonhard Birnbaum în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al companiei, începând cu 1 aprilie 2021, accesta înlocuindu-l astfel pe Johannes Teyssen.

Teyssen, care s-a alăturat grupului în 1989, este membru al Consiliului de administrație din 2004 și a condus E.ON de mai bine de zece ani.

"Integrarea innogy marchează finalizarea cu succes a restructurării corporative majore a E.ON. Pentru noul E.ON, va fi important în următorii ani să se construiască pe această bază stabilă și să se dezvolte în continuare ca motor al tranziției energetice europene în era digitală, pentru clienții, societatea și investitorii noștri. Consiliul de Supraveghere este convins că Leonhard Birnbaum este persoana potrivită pentru această sarcină. El a jucat un rol cheie în modelarea transformării industriei energetice în ultimii 20 de ani, ocupând diferite poziții de top și este considerat un conciliator. El a jucat un rol decisiv în conturarea digitalizării rețelelor și a condus în mod convingător integrarea innogy în noul E.ON”, a declarat președintele Consiliului de Supraveghere al E.ON, Karl-Ludwig Kley,.

EXCLUSIV Transgaz a finalizat lucrările la gazoductul BRUA într-o zi liberă, de duminică. Cel mai important proiect de investiție al companiei, în valoare de aproape jumătate de miliard de euro - INFOGRAFIC CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transgaz a finalizat lucrările la gazoductul BRUA într-o zi liberă, de duminică. Cel mai important proiect de investiție al companiei, în valoare de aproape jumătate de miliard de euro - INFOGRAFIC

În același timp, Kley i-a mulțumit lui Johannes Teyssen pentru realizările sale din ultimele două decenii: „În numele Consiliului de Supraveghere și al tuturor celor 75.000 de angajați ai E.ON, aș dori să îi mulțumesc lui Johannes Teyssen pentru că a condus Grupul prin ceea ce a fost, cel mai probabil, cea mai plină de evenimente perioadă din istoria companiei de până acum. El a modelat compania timp de peste 30 de ani și a condus-o cu precauție, curaj și hotărâre printr-o fază istorică, de profundă transformare a sectorului energetic. Johannes Teyssen a finalizat cu succes restructurarea Grupului. Poziția actuală a E.ON, ca unul dintre pionierii tranziției energetice în Europa și un interlocutor de încredere pentru factorii de decizie politici, economici și pentru societate, este indisolubil legată de numele și persoana sa”.

Ca parte a planului de succesiune pentru conducerea de top a Grupului, Consiliul de Supraveghere a anunțat, de asemenea, că Victoria Ossadnik, în prezent președintă a Consiliului de administrație al E.ON Energie Deutschland GmbH, va fi numită în Consiliul de administrație începând cu 1 aprilie 2021. Ossadnik, care s-a alăturat grupului E.ON în aprilie 2018, a petrecut anterior șapte ani la Microsoft Corporation unde a condus, cel mai recent, organizația internațională a grupului Enterprise Service Data and Artificial Intelligence. În viitor, ea va fi responsabilă pentru digitalizarea grupului E.ON.

În România, E.ON operează inclusiv rețele de distribuție a gazelor naturale și a energiei electrice în 20 de județe situate în jumătatea de nord a țării și este furnizorul unei comunități a peste 3 milioane de clienți casnici și business.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
ca
președinte
schimbare