E.ON România are un nou CEO

E.ON România are un nou CEO

Volker Raffel

scris 11 mai 2021

Volker Raffel va fi noul CEO al E.ON România, preluând atribuțiile de la Manfred Paasch, care se va retrage din funcția deținută aproape doi ani în fruntea companiei.

Într-o primă etapă, începând cu 1 mai, Volker Raffel a devenit membru al Board-ului, fiind responsabil de Afaceri Corporatiste, Strategie, Juridic și Conformitate, în calitate de director general adjunct al E.ON România.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

El s-a alăturat Grupului E.ON în 1999, iar în ultimii ani a deținut diverse funcții de conducere, cea mai recentă fiind de Director pentru Managementul Energiei, Comunicare și Coordonare la PreussenElektra, compania de energie nucleară a grupului. A fost implicat chiar de la începutul intrării E.ON pe piața românească de energie, începând cu 2004, și a lucrat până în 2005 ca director general adjunct al fostei companii E.ON Moldova Distribuție, având astfel ocazia să cunoască piața de energie din România.

Tot de la 1 august, Dragoș Bărbulescu, în prezent director general adjunct/ CFO al E.ON România va fi noul director general al companiei Delgaz Grid.

Rolul de CFO ii va reveni lui Mirko Strube. În plus, acesta va fi responsabil de Digitalizare/ IT, HR și alte funcțiuni suport, în calitate de director general adjunct al E.ON România.

CEC și Eximbank au finanțat tranzacția surpriză, anunțată de Profit.ro, prin care grupul Aaylex, producătorul cărnii de pui CocoRico, și-a cumpărat discret un concurent de la una dintre cele mai mari companii alimentare din lume CITEȘTE ȘI CEC și Eximbank au finanțat tranzacția surpriză, anunțată de Profit.ro, prin care grupul Aaylex, producătorul cărnii de pui CocoRico, și-a cumpărat discret un concurent de la una dintre cele mai mari companii alimentare din lume

Aceste modificări vin după ce, începând cu data de 1 mai, Claudia Griech a preluat funcția de director general al E.ON Energie România, având responsabilitatea integrală a segmentului Soluții Clienți, atât aria B2C, cât și B2B. Totodată, va îndeplini și rolul de membru al Board-ului E.ON România.

Ca urmare, de la 1 august, Volker Raffel (CEO), Mirko Strube (CFO, Digitalizare/ IT, HR și alte funcții suport), Claudia Griech (Soluții Clienți) și Dragoș Bărbulescu (Distribuție) vor forma Consiliul Director al E.ON România.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 16 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid și E.ON Energie România, acestea desfășurând activități de distribuție, respectiv de furnizare a energiei și a soluțiilor energetice pentru circa 3,3 milioane de clienți. 

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on românia
volker raffel