Ecuadorul nu discută - Președintele intervine și taie prețul la carburanți

Ecuadorul nu discută - Președintele intervine și taie prețul la carburanți
scris 27 iun 2022

Președintele ecuadorian Guillermo Lasso a anunțat o reducere a prețurilor la carburanți într-o proporție totuși inferioară celei solicitate de mii de indigeni care protestează și blochează o parte a țării de două săptămâni, relatează AFP.

''Am decis să reduc prețul benzinei cu 10 cenți (de dolar) pe galon (3,78 litri) și prețul motorinei tot cu 10 cenți pe galon'', a afirmat președintele ecuadorian într-o alocuțiune radio-televizată, scrie Agerpres.

Oradea vrea să se încălzească și cu hidrogen produs din energie solară CITEȘTE ȘI Oradea vrea să se încălzească și cu hidrogen produs din energie solară

Anterior, ministerul ecuadorian al Energiei anunțase că producția de petrol din Ecuador este la un ''nivel critic'' și că va fi suspendată în 48 de ore dacă protestele și blocadele vor continua în țară.

''Producția de petrol este la un nivel critic'', după aproape două săptămâni de proteste indigene împotriva costului ridicat al vieții, cu baraje și blocade rutiere în 19 din cele 24 de provincii ale țării, potrivit ministerului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ecuador
carburanti
pret