Enel a finalizat modernizarea stației de transformare Abator din Constanța, o investiție de 12 milioane lei

Enel a finalizat modernizarea stației de transformare Abator din Constanța, o investiție de 12 milioane lei
scris 19 iun 2019

Distribuitorul de energie E-Distribuție Dobrogea a anunțat, marți, că a finalizat proiectul de modernizare a stației de transformare Abator din Constanța, după investiții de aproape 12 milioane de lei, cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție de electricitate pentru circa 26.000 de clienți.

”Astfel, stația de transformare de înaltă/medie tensiune 110/20/10 kV va asigura servicii îmbunătățite consumatorilor casnici dar si celor industriali din zona sud - estică a Municipiului Constanța, cuprinzând perimetrul dintre Peninsulă Portul Turistic, Primărie, Gară, Abator, Far, Viile Noi, CET, Km 4 -5, Km 5, Faleză Sud. În total, stația de transformare Abator deservește aproape 19% din clienții de joasă tensiune (majoritatea casnici) din municipiul Constanța și 18 consumatori mari, alimentați din rețeaua de medie tensiune”, arată un comunicat emis marți de Enel.

Lucrările de modernizare au presupus înlocuirea întregului aparataj primar de înaltă tensiune și a tuturor echipamentelor de circuite secundare aferente, cu aparatură de ultimă generație, asigurând astfel performanțe tehnice superioare, îmbunătățind fiabilitatea rețelei și optimizând activitatea de mentenanță, scrie News.ro.

Mereu înving cei fără \ CITEȘTE ȘI Mereu înving cei fără "ouă"

De asemenea, s-a mărit capacitatea energetică a stației de transformare prin amplificarea puterii  transformatorului 20/10 kV de la 10 MVA la 16 MVA, asigurând în caz de avarie reducerea considerabilă a timpului de realimentare a clienților.

”Lucrările menționate sunt parte a unui program mai amplu de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanță și îmbunătățirea calității și securității rețelei, respectând în același timp standardele companiei în ceea ce privește mediul”, spun reprezentanții Enel.

Conform celor mai recente rapoarte oficiale ale ANRE, pentru anul 2017, indicele SAIDI pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 145 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 283,9 minute. E-Distribuție Dobrogea și Banat au avut, de asemenea, performanțe sub media națională, cu indicele SAIDI de 185 minute, respectiv 259 minute.

Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.  

viewscnt
Afla mai multe despre
e-distribuție dobrogea
enel