Enel extinde un parc solar în Brazilia, investiție de 100 milioane euro

Enel extinde un parc solar în Brazilia, investiție de 100 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2019

Grupul Enel a anunțat, joi, că, prin divizia sa de energie regenerabilă Enel Green Power Brasil, a început lucrările pentru extinderea cu 133 MW a parcului solar São Gonçalo, situat în statul Piauí, din nordul Braziliei, o investiție de aproape 100 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lucrările vor crește capacitatea totală a centralei din São Gonçalo până la 608 MW. Grupul Enel va investi aproximativ 422 de milioane de reali brazilieni, aproape 100 de milioane de euro, în construcția secțiunii de 133 MW, scrie News.ro.

“Ne aflăm în plină extindere a centralei din São Gonçalo, cea mai mare centrală solară aflată în prezent în construcție în America de Sud, consolidându-ne, astfel, angajamentul de a ne crește capacitatea de energie regenerabilă în Brazilia, unde suntem cel mai important jucător în sectorul solar și în cel eolian, atât în ceea ce privește capacitatea instalată, cât și portofoliul de proiecte. Profilul de producție al centralei din São Gonçalo va beneficia în continuare de poziția noastră de lider în inovație, inclusiv când vine vorba de tehnologiile noastre de generare de ultimă oră. Centrala va oferi o parte importantă din producție, inclusiv întreaga producție generată de noua investiție, pieței libere de energie din Brazilia, care este din ce în ce mai atractivă pentru investitorii în energie verde”, a declarat Antonio Cammisecra, director Enel Green Power, divizia globală de energie regenerabilă a Grupului Enel.

VIDEO Trump-Iohannis, în contextul intenției Exxon de a se retrage din Neptun Deep: SUA vor lucra cu România pentru a \ CITEȘTE ȘI VIDEO Trump-Iohannis, în contextul intenției Exxon de a se retrage din Neptun Deep: SUA vor lucra cu România pentru a "îmbunătăți climatul investițional" și pentru "a ajuta țara să folosească mai bine resursele de gaze"

Centrala solară de 608 MW din São Gonçalo va deveni operațională în 2020. Construcția primei secțiuni de 475 MW a fost începută în luna octombrie, 2018.

Din întreaga capacitate instalată a centralei din São Gonçalo, 343 MW, inclusiv cei 133 MW din noua secțiune dezvoltată, cât și o porțiune de 210 MW din prima secțiune, sunt susținute prin contracte de furnizare a energiei negociate cu clienți companii de pe piața liberă de energie din Brazilia; 265 MW din prima secțiune sunt susținuți prin contracte de furnizare pe 20 de ani încheiate cu companii ce operează pe piața reglementată de energie din Brazilia.

Odată operațională, noua porțiune a centralei din São Gonçalo va putea genera aproximativ 360 GWh pe an, prevenind emisia unei cantități de aproximativ 207.000 de tone de dioxid de carbon în atmosferă în fiecare an. Întreaga centrală de 608 MW va avea o putere de generare de peste 1.500 GWh pe an, prevenind emisia unei cantități de peste 860.000 de tone de dioxid de carbon pe an.

Centrala de 608 MW din São Gonçalo este prima centrală dezvoltată de Enel în Brazilia care folosește module solare ce utilizează energie solară din ambele porțiuni ale panoului. Modulele inovatoare vor crește generarea de energie cu până la 18%.

În Brazilia, Grupul Enel, prin diviziile sale EGPB și Enel Brazilia, deține o capacitate totală de energie regenerabilă instalată de peste 2,4 GW, dintre care 782 MW provin din energie eoliană, 370 MW din energie solară și 1.269 din hidroenergie. În plus, EGPB are aproximativ 1,9 GW în construcție în Brazilia.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 43 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
brazilia
parc solar