Frank Hajdinjak pleacă de la șefia E.ON România după un mandat de peste 10 ani

Frank Hajdinjak pleacă de la șefia E.ON România după un mandat de peste 10 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2019

Frank Hajdinjak pleacă de la șefia E.ON România după o perioadă de peste 10 ani în care a ocupat postul de CEO.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a preluat postul de CEO în ianuarie 2009.

Frank Hajdinjak a venit în România în 2004 și a făcut parte din echipa responsabilă de preluarea companiei de furnizare și distribuție a gazelor naturale, Distrigaz Nord.

Începând cu 1 octombrie 2019, Manfred Paach, care a ocupat anterior funcția de CFO în compania E.DIS, va fi numit CEO E.ON România. Manfred vine cu o experiență care include câțiva ani la conducerea boardului E.ON Bulgaria și o expertiză profesională în special în distribuție și reglementare.

EXCLUSIV Ramona Mănescu, șefă a reprezentanței Transgaz de la Bruxelles. Ea spune că a fost suspendată din funcție când a devenit ministru de Externe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ramona Mănescu, șefă a reprezentanței Transgaz de la Bruxelles. Ea spune că a fost suspendată din funcție când a devenit ministru de Externe

Totodată, începând cu 1 octombrie, Cătălin Iordache, în prezent director general Axpo România, va prelua conducerea E.ON Energie România, devenind totodată și directorul general adjunct al E.ON România. Aceste poziții sunt ocupate în acest moment de Dan Morari care a decis însă și el să părăsească Grupul E.ON , începând cu 1 octombrie.

Profit.ro a relatat recent că E.ON Gaz Furnizare, divizia de furnizare de gaze naturale pentru clienții casnici din sectorul reglementat a gigantului german omonim, a terminat anul trecut cu pierderi de peste 64 milioane lei. Rezultatul a fost generat de majorarea semnificativă a prețurilor de achiziție a gazelor, atât de la producătorii interni, cât și din import, necompensată integral în prețul final reglementat de furnizare către populație aprobat de ANRE, fapt care a determinat Guvernul să adopte, pe finalul anului, celebra și controversata OUG nr. 114/2018.

Atacat de Dăncilă, Narcis Neaga demisionează de la șefia CNAIR CITEȘTE ȘI Atacat de Dăncilă, Narcis Neaga demisionează de la șefia CNAIR

Pe de altă parte, E.ON Energie, care asigură furnizare de energie electrică pentru toate tipurile de consumatori, precum și furnizare de gaze pentru clienții noncasnici, a terminat anul trecut cu un profit net de 66,15 milioane lei, în scădere cu 8,6% față de 2017, la o cifră de afaceri de 3,71 miliarde lei, cu un miliard de lei sub cea din anul anterior, diferență datorată separării furnizării de gaze pentru populație pe firma E.ON Gaz Furnizare.

Operatorul de distribuție energie și gaze al E.ON din România, Delgaz Grid, a înregistrat în 2018 un profit net de 201,5 milioane lei, cu 11% mai mic decât în 2017, la o cifră de afaceri de 1,48 miliarde lei, cu 3,2% sub cea din anul anterior. 

În ultimii 3 ani, inclusiv în 2018, E.ON România SRL, compania-"umbrelă" a operațiunilor locale ale grupului german, a înregistrat profituri nete anuale de peste jumătate de miliard de lei, grație în primul rând dividendelor primite de la firmele la care este acționar majoritar.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
e.on energie
e.on gaz furnizare
pret reglementat gaze clienti casnici
plafonare pret gaze
oug 114
furnizori gaze naturale
pret final reglementat furnizare gaze
scumpire gaze
ieftinire gaze