Enel Green Power începe construcția unui parc eolian de 299 MW în SUA, investiție de 450 de milioane de dolari

Enel Green Power începe construcția unui parc eolian de 299 MW în SUA, investiție de 450 de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2019

Grupul energetic Enel, prin compania sa de energie regenerabilă Enel Green Power North America (EGPNA), a început construcția parcului eolian Aurora, cu o capacitate de 299 MW, în statul Dakota de Nord, Statele Unite, iar construcția parcului, care urmează să devină complet operațional până la sfârșitul anului 2020, va presupune o investiție de aproximativ 450 de milioane de dolari.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Parcul eolian Aurora urmează să genereze aproximativ 1,3 TWh anual după punerea în funcțiune, scrie News.ro.

Proiectul Aurora este susținut de un nou contract de vânzare a energiei electrice (Power Purchase Agreement - PPA), pentru energia generată de o secțiune a parcului, către compania locală de utilități Basin Electric Power Cooperative, care se adaugă contractului virtual de vânzare a energiei semnat cu Gap Inc în urmă cu câteva luni.

ULTIMA ORĂ Fostul șef al Transelectrica, Marius Carașol, reținut pentru înșelăciune și uz de fals CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fostul șef al Transelectrica, Marius Carașol, reținut pentru înșelăciune și uz de fals

”Construcția Aurora demonstrează forța Enel Green Power în America de Nord ca dezvoltator-operator integrat, prin extinderea prezenței noastre în regiuni cheie și prin oferirea de soluții flexibile, care ajută clienții comerciali să își atingă obiectivele de sustenabilitate”, a declarat Antonio Cammisecra, CEO Enel Green Power.

Cu Aurora, Enel Green Power are în faza de construcție proiecte de generare a energiei eoliene și solare cu o capacitate totală de peste 1,5 GW. Alte proiecte sunt parcul eolian White Cloud de 236,5 MW din Missouri, proiectul eolian Whitney Hill de 66 MW din Illinois, precum și parcul eolian High Lonesome de 450 MW și proiectul solar Roadrunner de 497 MWdc (curent continuu), ambele din Texas.

Enel Green Power North America este cel mai mare proprietar și operator de instalații de energie regenerabilă din America de Nord, cu proiecte operaționale sau în curs de dezvoltare în 25 de state americane și două provincii canadiene. Compania operează în jur de 100 de centrale cu o capacitate gestionată de aproximativ 5 GW, alimentate din surse de energie eoliană, geotermală, solară și hidroenergie.

Contractul de achiziție a energiei electrice cu durata de 23 de ani încheiat cu Basin Electric Power Cooperative prevede cumpărarea energiei livrate în rețea de o secțiune de 142 MW a parcului Aurora. În plus, Basin Electric achiziționează și întreaga cantitate de energie electrică produsă de parcul eolian Lindahl de 150 MW din Dakota de Nord, deținut tot de Enel Green Power North America.

EGPNA va vinde, de asemenea, energia produsă de o secțiune de 90 MW a parcului Aurora către Gap Inc., printr-un contract tip PPA pe 12 ani anunțat în luna august a acestui an. Producția de energie electrică achiziționată de Gap Inc. va fi suficientă pentru a alimenta peste 1.500 dintre magazinele sale, reprezentând echivalentul a circa 50% din nevoile de energie electrică ale celor peste 3.300 de magazine operate de Gap Inc. în întreaga lume. Se estimează că volumul de energie electrică livrat către Gap va totaliza aproape 400 GWh în fiecare an, contribuind la evitarea unor emisii anuale de aproximativ 262.000 de tone de CO2.

Situat în districtele Williams și Mountrail din Dakota de Nord, Aurora este al doilea proiect al Enel Green Power din acest stat. Proiectul este situat aproape de parcul eolian Lindahl din districtul Williams, care a început să funcționeze în 2017. Când va ajunge la capacitatea proiectată, proiectul eolian Aurora va putea genera aproximativ 1,3 TWh anual, evitând în același timp emisia a unei cantități de aproximativ 850.000 de tone de CO2 în fiecare an.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei  verzi, cu o capacitate gestionată de 43 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel green power