Ministerul Economiei a cerut convocarea AGA Romgaz în vederea numirii unor noi membri CA. Mandatele actualilor administratori expiră pe 27 noiembrie

Ministerul Economiei a cerut convocarea AGA Romgaz în vederea numirii unor noi membri CA. Mandatele actualilor administratori expiră pe 27 noiembrie
scris 19 nov 2019

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a solicitat marți convocarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Romgaz, în vederea alegrerii unor noi membri ai Consiiliului de Administrație, mandatele vechilor membri urmând a expira pe 27 noiembrie.

Pe 27 iunie, 5 din cei 7 membri ai CA Romgaz, printre care și actualul director executiv Adrian Volintiru, au fost înlocuiți, noii membri primind un mandat de 4 luni, care expiră săptămâna viitoare.

Pentru numirea noilor membri va fi aplicată metoda votului cumulativ.

Romgaz este interesat să cumpere un pachet minoritar de la Exxon și să devină partener al OMV Petrom în Neptun Deep CITEȘTE ȘI Romgaz este interesat să cumpere un pachet minoritar de la Exxon și să devină partener al OMV Petrom în Neptun Deep

În prezent, CA-ul Romgaz este format din Nicolae Havrileț, Manuela-Petronela Stan-Olteanu, Romeo-Cristian Ciobanu, Caius-Mihai Parpala, Tudorel Hărăbor, Nicolae Cîmpeanu și Petrus Antonius Maria Jansen.

Indemnizația unui membru CA Romgaz este de două ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate.

Nicolae Havrileț este actual consilier al ministrului energiei și fost președinte ANRE în perioada 2012-2017.

Manuela-Petronela Stan-Olteanu este administrator al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră și consilier personal al Secretarului General al Guvernului. Între 2017 și 2018 a fost peședintele CA al Conpet SA.

Romeo-Cristian Ciobanu este profesor universitar la Universitatea Tehnică Iași.

Caius-Mihai Parpala activează în prezent ca director al ANAR - Administrarea Bazinală de Apă Mureș - Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad.

Tudorel Hărăbor a fost administrator special al Gerovital Cosmetics și director general al SC FEPA SA.

Nicolae Cîmpeanu îndeplinește în prezent funcția de coordonator administrativ al OMV Petrom Global Solution SA și a mai activa în cadrul Oil Terminal SA. Și

Petrus Antonius Maria Jansen provine din mediul universitar, fiind lector principal la London School of Business & Finance.

Romgaz are o capitalizare de 12,33 miliarde lei și 6.200 de angajați. În anul 2018, producția de gaze naturale a fost mai mare decât în anul 2017 (5,333 miliarde mc față de 5,158 miliarde mc). Romgaz a avut anul trecut o cifră de afaceri de 5 miliarde lei și un profit net de 1,36 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ca
membri
ministerul economiei