Enel pregătește preluarea activelor ERG, tranzacție de 1 miliard de euro

Enel pregătește preluarea activelor ERG, tranzacție de 1 miliard de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2021

Grupul italian Enel, cea mai mare companie de utilități din Europa, este în stadiul final al negocierilor pentru achiziționarea de active hidroelectrice și din domeniul gazelor de la firma italiană de energie regenerabilă ERG, depășind ofertele competitorilor, inclusiv pe cea a grupului francez Total, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Enel este cea mai mare companie de energie regenerabilă listată din lume în funcție de capacitatea instalată și intenționează să cheltuiască 150 miliarde de euro din proprii săi bani pentru a-și tripla aproape capacitatea deținută, la 120 gigawați (GW), și să-și reducă emisiile de carbon cu 80% până în 2030, arată Agerpres.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Oferta Enel este aproape sigur câștigătoare, după ce ERG a analizat ofertele depuse de toți candidații pentru activele de peste un miliard de euro (1,2 miliarde de dolari), a informat publicația italiană.

În martie, Reuters anunța că ERG caută să vândă activele pentru a reinvesti în străinătate, în domeniul energiei eoliene și solare, în timp ce își menține ratingul de credit. Oferta ERG a atras interesul companiilor de utilități și al fondurilor de investiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
erg