Enel X intră pe piața din Singapore

Enel X intră pe piața din Singapore
scris 17 dec 2020

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a anunțat joi că a intrat pe piața de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie din Singapore.

”Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a intrat pe piața de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie din Singapore. Centrala electrică virtuală a Enel X va sprijini Piața Națională de Electricitate din Singapore (NEMS), cu scopul de a îmbunătăți securitatea și eficiența generală a sistemului, precum și de a le oferi clienților participanți posibilitatea de a economisii”, anunță compania.

Enel X va colabora în Singapore cu companii comerciale globale și locale, precum și cu afaceri industriale, pentru a oferi servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, scrie News.ro.

Furnizorii de electricitate - obligați să trimită consumatorilor casnici 2 oferte: una de serviciu universal și una concurențială, în perspectiva liberalizării pieței CITEȘTE ȘI Furnizorii de electricitate - obligați să trimită consumatorilor casnici 2 oferte: una de serviciu universal și una concurențială, în perspectiva liberalizării pieței

"Suntem bucuroși de intrarea noastră pe piața din Singapore și așteptăm cu nerăbdare oportunitățile viitoare pe care această intrare le va aduce atât pentru noi, cât și pentru partenerii noștri. Pe lângă sprijinirea rețelei, companiile din Singapore pot fi flexibile în ceea ce privește consumul de energie, astfel încât să poată obține un avantaj competitiv. Bazându-se pe o tehnologie inovatoare, participarea la centralele virtuale reprezintă o oportunitate de creștere ce poate duce la o nouă sursă de venituri, poate compensa costurile cu energia electrică și permite investiții în noi tehnologii, cum ar fi bateriile pentru stocare", a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X.

Programele de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie încurajează utilizatorii să-și ajusteze consumul de energie pentru a ajuta la stabilizarea rețelei atunci când sistemul solicită.

”Participarea la centralele virtuale din Singapore este din ce în ce mai importantă pe măsură ce crește cererea de energie, în special odată cu apariția și dezvoltarea sectoarelor cu un consum intens de energie electrică, cum ar fi centrele de date. În afară de producătorii de gaze și centrele de date, sectoarele industriale ce întrunesc criteriile pentru participare includ companii de tehnologie, unități frigorifice de depozitare, instalații de prelucrare și fabricare a alimentelor, companii de utilități, precum și clădiri de birouri. Enel X este bine poziționat pentru a sprijini creșterea pieței de echilibrare a rețelei prin managementul consumului din Singapore, folosind leadership-ul companiei la nivel mondial în ceea ce privește echilibrarea rețelelor, cu peste 6 GW de capacitate gestionată”, mai arată compania.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate de peste 6 GW la nivel global, o capacitate de stocare de circa 116 MW iar, în sectorul mobilității electrice, este jucător de top, cu circa 140.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel x
singapore