Energia eoliană a redevenit principala sursă de energie din Germania

Energia eoliană a redevenit principala sursă de energie din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2023

Aproape o treime din electricitatea generată în Germania în primul trimestrul din 2023 a venit de la energia eoliană, arată datele, turbinele eoliene depășind cărbunele și devenind cel mai mare furnizor de energie al țării, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Aproximativ 32,2% din electricitatea din Germania a fost produsă de vânt, în primele trei luni din 2023, față de 30% în cazul cărbunelui, a anunțat Oficiul Federal de Statistică (Destatis), scrie Agerpres.

VIDEO Statele ex-comuniste NATO vor extinderea sistemului de conducte de carburanți al Alianței CITEȘTE ȘI VIDEO Statele ex-comuniste NATO vor extinderea sistemului de conducte de carburanți al Alianței

A fost pentru prima dată din trimestrul doi din 2020 când energia eoliană a fost principala sursă de energie a celei mai mari economii europene.

Sursele convenționale de energie - cărbune, gaz și energia nucleară - încă reprezintă peste jumătate din producția de electricitate din Germania (51,4%, în ușoară scădere față de anul trecut (52,9%), conform Destatis.

Germania vrea să genereze cel puțin 80% din electricitate din surse regenerabile, până în 2030. Ultimele centrale nucleare au fost închise în aprilie, iar producția de cărbune este în declin constant. 

viewscnt
Afla mai multe despre
energie eoliană
germania