Energia regenerabilă intră în localitate. Parcuri fotovoltaice intravilane la Caracal

Energia regenerabilă intră în localitate. Parcuri fotovoltaice intravilane la Caracal
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 13 apr 2023

Future PV SRL, subsidiara românească a unui joint-venture înregistrat în Turcia, DEFIC Globe Enerji, are în plan construirea a două parcuri fotovoltaice în Caracal, județul Olt, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Unitățile de producție de energie regenerabilă solară vor fi construite pe terenuri intravilane, cu suprafață totală însumată de circa 25 de hectare, situate pe străzile Cantonului și Feroviarului, de la marginea Caracalului.

ANUNȚ Cea mai mare fabrică de procesare a lânii din Europa va fi construită în România CITEȘTE ȘI ANUNȚ Cea mai mare fabrică de procesare a lânii din Europa va fi construită în România

″Parcul fotovoltaic constă în structuri metalice înfipte în pământ, organizate pe rânduri cu proiecția la sol de 3,6 metri și distanța între rânduri de 4,6 metri. Stâlpii de susținere sunt efectiv înfipți in pământ, la o adâncime calculată de 1,7 metri. (…) Terenul rămâne în continuare disponibil pentru fânaț, pășune sau legumicultură″, arată sursele citate.

Cele două parcuri ar urma să aibă fiecare o putere instalată de cel mult 7,5 MW – în total maximum 15 MW. Pentru ambele proiecte a fost emisă autorizație de înființare de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Grupul polonez Ferro deschide un hub logistic în România CITEȘTE ȘI Grupul polonez Ferro deschide un hub logistic în România

Valoarea totală a investiției în cele 2 centrale fotovoltaice este estimată la 85,7 milioane lei cu tot cu TVA.

Pentru finanțarea proiectului, dezvoltatorul Future PV SRL a contractat un credit de 15 milioane euro de la banca olandeză DHB.

FOTO Un militar a leșinat în timpul discursului susținut de Ciucă CITEȘTE ȘI FOTO Un militar a leșinat în timpul discursului susținut de Ciucă

Unul dintre acționarii companiei mixte DEFIC Globe Enerji este dezvoltatorul de proiecte de producție de energie regenerabilă înregistrat în Olanda Emsolt Investment, cu birouri și în Turcia, România, Italia și Ucraina. Celălalt este compania turcă de inginerie și automatizări YEO Teknoloji Enerji.

Potrivit datelor proprii, Emsolt Investment are în total în România 7 proiecte fotovoltaice, în județele Dolj, Gorj și Olt.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc solar
parc fotovoltaic
investitii energie regenerabila