România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la reciclarea bateriilor

România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la reciclarea bateriilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2018

Doar 21% dintre bateriile vândute în România au fost reciclate în anul 2016, ceea ce plasează țara noastră pe ultimul loc în Uniunea Europeană la acest indicator, arată datele publicate luni de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La nivelul Uniunii Europene, aproximativ 44% dintre bateriile și acumulatorii vânduți au fost ulterior colectate pentru reciclare. De asemenea, doar 15 din cele 28 de state membre UE respectau în anul 2016 ținta privind reciclarea a 45% din bateriile vândute, stabilită printr-o directivă europeană. Alte opt state membre UE, printre care și România, nu au atins ținta de 45%, iar cinci țări nici măcar nu au raportat un grad de colectare a bateriilor vândute, scrie Agerpres.

Profit Energy.forum - Anton Anton, ministrul Energiei: Amânarea deciziei de investiție în Marea Neagră este normală. Întotdeauna există un risc ca aceasta să fie negativă, sper ca acesta să fie mic CITEȘTE ȘI Profit Energy.forum - Anton Anton, ministrul Energiei: Amânarea deciziei de investiție în Marea Neagră este normală. Întotdeauna există un risc ca aceasta să fie negativă, sper ca acesta să fie mic

Statele membre cu cele mai bune rezultate la reciclarea bateriilor sunt, în ordine: Belgia, unde în 2016 aproximativ 71% dintre bateriile și acumulatorii vânduți au fost ulterior colectate pentru reciclare, Luxemburg (63%), Ungaria și Lituania (ambele cu 53%) și Cehia (52%).

viewscnt
Afla mai multe despre
reciclare
baterii