Engie renunță la plata dividendelor pentru 2019

Engie renunță la plata dividendelor pentru 2019
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2020

Engie a renunțat la plata dividendelor planificate pentru 2019 și a anunțat că și-a retras previziunile privind rezultatele financiare din acest an, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), care va afecta semnificativ operațiunile și clienții grupului energetic francez, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul francez va cere companiilor la care statul este acționar să nu plătească dividende pentru 2019, a declarat luna trecută ministrul Muncii, Muriel Penicaud. Această declarație crește presiunile pentru ca toate firmele franceze să renunțe la plata dividendelor în contextul crizei coronavirusului, scrie Agerpres.

"Decizia noastră de a anula plata dividendelor pentru 2019 a fost făcută pe fondul continuării incertitudinilor referitoare la durata și amploarea acestei crize fără precedent", a afirmat președintele Engie, Jean-Pierre Clamadieu.

Prognozele meteorologice devin mai puțin fiabile din cauza pandemiei CITEȘTE ȘI Prognozele meteorologice devin mai puțin fiabile din cauza pandemiei

Compania planificase plata unor dividende de 0,80 euro pe acțiune pentru 2019 și avea ca obiectiv un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare (EBITDA) cuprins între 10,5 și 10,9 miliarde de euro în acest an.

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate și servicii energetice. ENGIE România este principala filială a Grupului în România și deține companiile Distrigaz Sud Rețele, ENGIE Servicii, ENGIE Building Solutions, Alizeu Eolian și Brăila Winds.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie
dividende