Europa poate crea un sistem energetic autosustenabil prin investiții de 2.000 de miliarde de euro

Europa poate crea un sistem energetic autosustenabil prin investiții de 2.000 de miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2023

Europa ar putea renunța la combustibilii fosili și ar putea crea un sector energetic autosustenabil cheltuind aproximativ 2.000 de miliarde de euro pe dezvoltare de surse solare, eoliene și alte surse regenerative până în 2040, potrivit unui nou studiu, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners).

Detalii aici

Raportul, realizat de Potsdam Institute for Climate Impact Research, spune că Europa va necesita investiții anuale de 140 de miliarde de euro până în 2030 și de 100 de miliarde pe an în deceniul următor pentru a ajunge acolo, scrie News.ro.

DOCUMENT Bunuri mobile ale Blue Air, pregătite să fie scoase la vânzare CITEȘTE ȘI DOCUMENT Bunuri mobile ale Blue Air, pregătite să fie scoase la vânzare

În timp ce cea mai mare parte a sumei ar fi necesară pentru extinderea eoliană pe uscat, resursele solare, hidrogen și geotermale ar fi piloni suplimentari ai unei strategii care ar permite ca nevoile de energie electrică ale Europei să fie alimentate exclusiv din surse regenerabile până în 2030.

Ar mai fi nevoie de încă un deceniu pentru a converti întregul sistem energetic, inclusiv lucruri precum încălzirea alimentată în prezent cu petrol sau gaz, în surse regenerabile, potrivit studiului, care a fost pus la dispoziția Reuters.

”Aceste cifre sunt considerabile, dar este important de reținut că se estimează că țările europene au cheltuit în ultimul an 792 de miliarde de euro în plus doar pentru sistemul status quo, pentru a proteja consumatorii de efectele crizei energetice introduse de invazia rusă. în Ucraina”, se arată în studiu.

Luna trecută, parlamentarii europeni și-au dat aprobarea finală obiectivelor obligatorii din punct de vedere juridic de a extinde energia regenerabilă mai rapid în acest deceniu, o parte centrală a planurilor Europei de a reduce schimbările climatice și de a se îndepărta de combustibilii fosili.

Legea mărește obiectivele UE în materie de energie regenerabilă, solicitând ca 42,5% din energia UE să fie regenerabilă până în 2030, înlocuind un obiectiv anterior de 32%.

EXCLUSIV Antifrauda derulează controlul pe adaosuri comerciale anunțat de Profit.ro. Vine un val de amenzi. Prima victimă este Selgros, urmată rapid, deja, de un distribuitor cu amenda maximă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Antifrauda derulează controlul pe adaosuri comerciale anunțat de Profit.ro. Vine un val de amenzi. Prima victimă este Selgros, urmată rapid, deja, de un distribuitor cu amenda maximă

Studiul științific - comandat de Aquila Capital, unul dintre cei mai mari investitori privați din surse regenerabile din Europa - a reiterat criticicile industriei față de reglementările europene, cerând aprobarea mai rapidă a proiectelor pentru a se asigura că obiectivele sunt atinse.

Potrivit studiului, oferta de energie din surse regenerabile va trebui să crească cu 20% pe an pentru a satisface cererea estimată de energie până în 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
europa