Toyota investește masiv în producerea de baterii pentru vehicule electrice

Toyota investește masiv în producerea de baterii pentru vehicule electrice
scris 8 sep 2021

Toyota Motor Corp a anunțat că până în 2030 se așteaptă să cheltuiască peste 13,5 miliarde de dolari pentru a dezvolta baterii și un sistem de aprovizionare cu baterii, pentru a-și extinde dominația pe segmentul vehiculelor electrice, transmite Reuters.

Cel mai mare producător auto global se pregătește să lanseze anul viitor prima sa gamă integral electrică, scrie Agerpres.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Considerat lider în dezvoltarea de baterii pentru vehicule electrice, Toyota a informat că vrea să reducă costul bateriilor sale cu 30% sau mai mult.

"Vrem să îmbunătățim consumul de energie electrică al vehiculelor, începând cu modelul Toyota bZ4X", a afirmat directorul de tehnologie Masahiko Maeda, referindu-se la viitorul SUV compact.

 Problemă gravă de mediu: sute de trotinete electrice au fost aruncate în Rin CITEȘTE ȘI Problemă gravă de mediu: sute de trotinete electrice au fost aruncate în Rin

De asemenea, compania este lider în dezvoltarea de baterii cu stare solidă, mult mai sigure și mai eficiente decât vechile baterii litiu-ion. Până în 2025, Toyota va începe fabricarea acestor baterii, a dat asigurări Maeda. Acesta a adăugat: "Căutăm cele mai bune materiale pentru a le folosi la baterii".

Toyota intenționează să folosească aceste baterii și la vehiculele electric hibride, cum ar fi Prius.

viewscnt
Afla mai multe despre
baterii
toyota