Exporturile de gaze ale Gazprom au scăzut în 2019, chiar dacă producția a crescut

Exporturile de gaze ale Gazprom au scăzut în 2019, chiar dacă producția a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2020

Exporturile de gaze ale Gazprom către țările non-CSI (inclusiv China) au scăzut anul trecut cu 1,3% până la 199,2 miliarde meri cubi, comparativ cu nivelul-record înregistrat în 2018, a declarat joi directorul general de la Gazprom, Alexey Miller, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Scăderea exporturilor a avut loc în pofida faptului că producția de gaze naturale a Gazprom a crescut cu 0,5% anul trecut până la 500,3 miliarde metri cubi, cel mai ridicat nivel de după 2012, scrie Agerpres.

OMV Petrom a ieftinit carburanții cu doar 32 de bani/l, considerând că o postare a Finanțelor este mai importantă decât o lege publicată în Monitorul Oficial CITEȘTE ȘI OMV Petrom a ieftinit carburanții cu doar 32 de bani/l, considerând că o postare a Finanțelor este mai importantă decât o lege publicată în Monitorul Oficial

"Exporturile spre țările non-CSI (inclusiv China) s-au situat la 199,2 miliarde de metri cubi. Aceasta reprezintă 98,7% din nivelul-record înregistrat în 2018 și cu 2,5% mai mult decât în 2017. Volumul livrărilor către o serie de țări europene inclusiv Franța, Austria, Ungaria și Olanda au atins maxime istorice" a spus Miller.

Conform cifrelor comunicate de Gazprom Export LLC, în anul 2018, compania a livrat României o cantitate de 1,32 miliarde metri cubi de gaze naturale, mai puțin de jumătate față de cantitate de 3,17 miliarde metri cubi livrată Bulgariei și mai puțin de o cincime față de cantitatea de 7,41 miliarde metri cubi livrată Ungariei. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
gazprom