Exxon își vinde activele din Norvegia pentru 4 miliarde de dolari, marcând retragerea companiei din această țară după o prezență de peste un secol

Exxon își vinde activele din Norvegia pentru 4 miliarde de dolari, marcând retragerea companiei din această țară după o prezență de peste un secol
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2019

Exxon Mobil a convenit vânzarea activelor sale de petrol și gaze din Norvegia pentru până la 4 miliarde de dolari, marcând retragerea companiei din activitățile de producție din această țară după o prezență de peste un secol, au declarat joi trei surse apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Grupul american a anunțat în iunie că intenționează să își vândă activitățile de producție din Norvegia, care constau din participații minoritare la peste 20 de exploatări, operate de producătorul local Equinor și grupul anglo-olandez Royal Dutch Shell, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al Exxon a declarat: ”Nu obișnuim să comentăm discuțiile comerciale”.

Facebook a lansat un serviciu de întâlniri online CITEȘTE ȘI Facebook a lansat un serviciu de întâlniri online

Acțiunile Exxon, cea mai mare companie petrolieră listată la bursă, au crescut cu 1,7%, la un maxim al ședinței de tranzacționare de la New York, după ce Reuters a scris că vânzarea a fost convenită.

Grupul înregistrat în Irving, Texas, a purtat discuții în ultimele săptămâni cu un număr de părți interesate, între care companiile Equinor, Aker BP și DNO, listate la Oslo, Lundin Petroleum, listată la Stockholm, precum și Var Energi, susținută de grupul italian Eni, și fondul privat de investiții firm Hitech Vision, au declarat surse din industrie.

Equinor, Lundin, DNO și Var nu au fost disponibile pentru informații.

Finance Tower, al doilea cel mai înalt zgârie-nori din Belgia, pe cale să schimbe proprietarul. Tranzacție de peste 1,3 miliarde euro CITEȘTE ȘI Finance Tower, al doilea cel mai înalt zgârie-nori din Belgia, pe cale să schimbe proprietarul. Tranzacție de peste 1,3 miliarde euro

Cele trei surse au spus că Exxon a închis în ultimele zile procesul de vânzare, unul dintre cumpărători acceptând termenii vânzării.

Exxon a angajat banca de investiții Jefferies pentru gestionarea procesului de vânzare, au declarat surse bancare în această lună.

Jefferies a refuzat să comenteze.

În 2017, producția netă a Exxon la exploatările din Norvegia a fost de circa 170.000 de barili de echivalent de petrol pe zi.

Vânzarea, dacă va fi aprobată de autoritățile de reglementare și finalizată, survine după ce Exxon s-a concentrat în ultimii ani pe creșterea producției exploatărilor de șist continentale, în specal în bazinul Permian, situat în vestul Texasului și în sud-estul New Mexico, precum și pe dezvoltarea descoperirilor uriașe de petrol din Guyana.

Exxon mai analizează posibilitatea vânzării activelor eținute în apele britanice din Marea Nordului, după o activitate de peste 50 de ani, au declarat luna trecută surse din industrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon mobil. norvegia