Exxon Mobil și Chevron vor cheltui miliarde de dolari în 2023 pentru proiecte petroliere

Exxon Mobil și Chevron vor cheltui miliarde de dolari în 2023 pentru proiecte petroliere
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2022

Cele mai mari două companii petroliere din SUA, Exxon Mobil și Chevron, au prezentat planuri de a crește anul viitor cheltuielile pentru proiectele energetice, pe fondul cererii și prețurilor ridicate ale petrolului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Deși vor cheltui mai mult decât în acest an, va fi mai puțin de jumătate din suma de 84 de miliarde de dolari pe care au cheltuit-o în 2013, când prețurile petrolului erau tranzacționate adesea la peste 100 de dolari pe baril, așa cum a fost anul acesta, scrie News.ro.

Ungaria: Guvernul majorează la 95% taxa specială plătită de grupul de petrol și gaze Mol CITEȘTE ȘI Ungaria: Guvernul majorează la 95% taxa specială plătită de grupul de petrol și gaze Mol

Cele două grupuri dispund de fonduri mari, datorită prețurilor mari și reducerilor de costuri anterioare și au crescut drastic plățile acționarilor.

Accentul pe randamentul acționarilor a dus la presiuni din partea Casei Albe. Administrația Biden a criticat companiile petroliere pentru că nu și-au crescut producția de petrol pentru a ajuta la scăderea prețurilor pentru consumatori.

Totuși, bugetele de anul viitor rămân în limitele stabilite de fiecare grup înainte de războiul din Ucraina.

Exxon a spus că va crește investițiile în proiecte anul viitor la 23 -25 de miliarde de dolari, de la 22 de miliarde de dolari estimați în acest an.

Chevron a declarat că intenționează să cheltuie 17 miliarde de dolari, în creștere față de aproximativ 15 miliarde de dolari în acest an.

Creșterile includ noi fonduri pentru proiectele de reducere a emisiilor și pentru a compensa impactul inflației. Cheltuielile mai mari nu vor duce imediat la o producție mai mare.

Exxon a spus că se așteaptă ca producția anul viitor să fie stabilă, la aproximativ 3,7 milioane de barili echivalent petrol pe zi (boed), în timp ce Chevron a prognozat o creștere anuală medie compusă mai mare de 3% până în 2026.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon mobil
chevron