OMV Petrom: Investiție de 1,5 milioane de euro pentru eficientizarea sistemul de iluminat al rafinăriei Petrobrazi

OMV Petrom: Investiție de 1,5 milioane de euro pentru eficientizarea sistemul de iluminat al rafinăriei Petrobrazi

Rampă Petrobrazi cu noul sistem de iluminat

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2021

OMV Petrom a investit 1,5 milioane de euro la rafinăria Petrobrazi pentru a eficientiza sistemul de iluminat al celor zece rampe industriale unde sunt efectuate descărcarea țițeiului și materiilor prime și încărcarea produselor petroliere, înlocuind corpurile de iluminat convenționale cu circa 1.000 de corpuri noi LED.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul sistem de iluminat pe baza de LED-uri va reduce la jumătate cantitatea anuală de electricitate utilizată de rafinărie la rampele industriale, ceea ce determină o reducere anuală cu aproximativ 100 de tone a emisiilor de carbon. Reducerea emisiilor este echivalentă cu volumul de dioxid de carbon sechestrat anual de circa 18.000 de copaci.

EXCLUSIV Familia Bîlteanu vrea să vândă infrastructura energetică a fostei platforme IMGB. Enel este potențial cumpărător CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Bîlteanu vrea să vândă infrastructura energetică a fostei platforme IMGB. Enel este potențial cumpărător

Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a țițeiului de 4,5 milioane de tone pe an și, începând din 2005, OMV Petrom a investit aproximativ 1,8 miliarde EUR în rafinăria Petrobrazi. O treime din această investiție a contribuit la reducerea impactului asupra mediului.

OMV Petrom susține că, în urma investițiilor efectuate în ultimii ani, a redus intensitatea de carbon a operațiunilor sale cu o valoare estimată de 25% în 2020 față de 2010.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
petrom
investiție
petrobrazi
led
rafinărie