Facturi uriașe pentru curentul electric din Parlament

Facturi uriașe pentru curentul electric din Parlament
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2021

Prețul facturilor la energie electrică pentru Palatul Parlamentului în perioada iunie-august 2021 a fost mai mare cu 61 % decât în perioada cuprinsă între lunile iunie 2020 și mai 2021.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit Știrilor Pro TV, secretariatul general al Camerei Deputaților precizează faptul că factura la energie electrică din ultimele trei luni pentru Camera Deputaților a fost de 1.159.170 lei (adică aproximativ 234.000 de euro).

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

De asemenea, factura la energie electrică pe întreg imobilul Palatul Parlamentului și parcajul subteran aferent a fost în luna iulie 2021 de 717.677 lei - adică aproximativ 145.000 de euro - dintre care, pentru spațiile administrate de Camera Deputaților, factura a fost de 476.849 lei.

Palatul Parlamentului beneficiază de un preț propriu de furnizare a energiei electrice, preț obținut la Bursa Română de Mărfuri, însă Secretariatul susține că acesta este acum mai mare cu 58 % față de prețul propriu de furnizare al furnizorului precedent.

Conform sursei citate, Camera Deputaților are încheiat un ”contract subsecvent încheiat în temeiul unui acord-cadru, care a fost încheiat cu o asociație de autorități contractante pe o perioadă stabilită prin aceste documente, în care prețul propriu de furnizare este ferm pe toată perioda de valabilitate a contractului subsecvent, indiferent de cantitatea de energie electrică efectiv consumată”.

Distribuitorii care nu citesc contoarele la termen vor fi obligați să plătească compensații de 100 de lei fiecărui client CITEȘTE ȘI Distribuitorii care nu citesc contoarele la termen vor fi obligați să plătească compensații de 100 de lei fiecărui client

Achiziția de energie electrică se face în condiții reglementate, de pe piața la disponibil, administrată de către Bursa Română de Mărfuri.

Furnizorul de energie electrică pentru lunile iunie-august 2021 a fost E.ON ENERGIE ROMÂNIA S.A., iar pentru lunile septembrie - decembrie 2021 furnizorul este TINMAR ENERGY S.A.

viewscnt
Afla mai multe despre
palatul parlamentului
facturi