Fitch confirmă ratingul Transgaz 'BBB-' cu perspectivă stabilă

Fitch confirmă ratingul Transgaz 'BBB-' cu perspectivă stabilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

Transportatorul national de gaze Transgaz SA anunță că Agenția Internațională de Rating Fitch a confirmat ratingul acordat companiei 'BBB-' cu Perspectivă Stabilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

”Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA informează pe toți cei interesați asupra faptului că în data de 24.05.2024, Agenția Internațională de Rating Fitch a confirmat ratingul acordat companiei 'BBB-' cu Perspectivă Stabilă”, anunță compania într-un raport transmis Bursei de Valori București (BVB).

VIDEO Unul dintre primii agricultori italieni din România pregătește un parc fotovoltaic de mari dimensiuni în vestul țării CITEȘTE ȘI VIDEO Unul dintre primii agricultori italieni din România pregătește un parc fotovoltaic de mari dimensiuni în vestul țării

Transgaz a raportat un profit net de 241,94 milioane de lei în primul trimestru al anului, în creștere cu 93% față de același trimestru al anului trecut (125,36 milioane lei). Veniturile din activitatea de exploatare, înainte de activitatea de echilibrare și de construcții conform cu IFRIC12, au urcat cu 41%, în primele trei luni ale anului, la 643,81 milioane lei, scrie News.ro.

„Confirmarea ratingului reflectă profilul solid de afaceri al Transgaz, în calitate de concesionar și operator al rețelei de transport gaze din România, pe care îl percepem ca fiind în general neschimbat, în urma recentei includeri a operațiunilor aferente OTS gaze din Moldova, precum și așteptările noastre privind continuitatea cadrului de reglementare în noua perioadă de reglementare de cinci ani (PR5), a cărei începere a fost amânată cu un an pentru octombrie 2025”, se arată în raportul agenției.

Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
fitch
transgaz