FMI cere Ucrainei să liberalizeze prețul gazelor naturale

FMI cere Ucrainei să liberalizeze prețul gazelor naturale
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2018

Oficialii Fondului Monetar Internațional (FMI) au apreciat, vineri, că Ucraina ar trebui să permită pieței să stabilească prețul gazelor naturale, așa cum au promis autoritățile de la Kiev în acordul de împrumut în valoare de 17,5 miliarde de dolari, în condițiile în care, recent, Guvernul ucrainean a extins sistemul de prețuri subvenționate pentru consumatorii casnici, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În anul 2016, Ucraina s-a angajat să ajusteze prețul gazelor naturale în linie cu prețurile de pe piața externă, însă eșecul Guvernului de la Kiev de a implementa o decizie în acest sens ar putea determina FMI să amâne eliberarea unor noi tranșe de împrumut, scrie Agerpres.

Este încă și mai rău: fără dividende de la Transelectrica. Transportatorul energetic rectifică rezultatul preliminar și raportează pierderi CITEȘTE ȘI Este încă și mai rău: fără dividende de la Transelectrica. Transportatorul energetic rectifică rezultatul preliminar și raportează pierderi

Pentru moment Cabinetul de la Kiev a decis să prelungească încă două luni sistemul de prețuri subvenționate pentru consumatorii casnici, conform unui act normativ publicat vineri.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
gaze