Fondatorul și proprietarul Restart Energy pregătește parc ″agrovoltaic″ de peste 400 MW

Fondatorul și proprietarul Restart Energy pregătește parc ″agrovoltaic″ de peste 400 MW

Sursă foto: https://agrovoltaic.org/

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 15 iun 2023

O firmă controlată indirect de Armand Domuța, fondatorul și proprietarul furnizorului de energie și servicii energetice Restart Energy One, are în plan construirea unui parc ″agrovoltaic″, cu putere instalată de 410 MW, relevă date analizate de Profit.ro. Conceptul presupune utilizarea la comun a aceleiași suprafețe de teren atât pentru producția de energie solară, cât și pentru agricultură.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Agrovoltaics SRL, deținută 100% de Armand Consulting, la care asociat unic este Domuța, a obținut aviz de racordare pentru proiectul centralei electrice fotovoltaice (CEF) Șimand, ce ar urma să fie amplasată în comuna omonimă din județul Arad.

Pakistanul a plătit primul său import de țiței rusesc cu discount în monedă chineză CITEȘTE ȘI Pakistanul a plătit primul său import de țiței rusesc cu discount în monedă chineză

A fost finalizat și draftul de plan urbanistic zonal (PUZ), cu raport de mediu, pentru parcul agrovoltaic, acesta urmând să fie dezbătut public luna viitoare la Primăria Șimand.

Termenul estimat de punere în funcțiune a noii unități de producție de energie regenerabilă solară este finalul anului 2025.

JPMorgan Bank va plăti 290 de milioane de dolari presupuselor victime ale lui Jeffrey Epstein CITEȘTE ȘI JPMorgan Bank va plăti 290 de milioane de dolari presupuselor victime ale lui Jeffrey Epstein

Compania mai are un proiect asemănător, în județul Timiș.

″Imobilizările corporale în curs de execuție, 3,7 milioane lei, sunt reprezentate de proiectul de cercetare în domeniul agrovoltaic, constând într-o fermă cu destinație academică și demonstrativă, de agricultură regenerativă, care va permite pe lângă cultivarea terenului fără procedeele agricole uzuale (arat, discuit etc) și instalarea de panouri (agro)fotovoltaice. Investiția este localizată în județul Timiș, în apropierea localității Buziaș. În același proiect, compania va construi și o hală de depozitare, pentru uzul propriu, în vederea depozitării echipamentelor necesare activității de instalare a centralelor fotovoltaice. Conducerea societății estimează că acest proiect va fi dat în folosință treptat în 2023, urmând a fi finalizat în 2024″, se arată într-un document oficial al Restart Energy.

SURPRIZĂ Un nou jucător IT vine la cota BVB CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Un nou jucător IT vine la cota BVB

Compania a terminat anul trecut cu profit net de 15,7 milioane lei, după pierderile de aproape 2 milioane lei din 2021. Veniturile totale ale Restart Energy au crescut cu 60%, la 315,7 milioane lei.

Și danezii de la Eurowind Energy au anunțat recent că vor începe să construiască la toamnă un parc agrovoltaic de 70 MW la Teiuș, județul Alba, printr-o investiție estimată la 50 milioane euro. Potrivit dezvoltatorului, 130 de proprietari vor putea folosi în scopuri agricole terenul de 80 de hectare pe care va fi construit parcul, animalele acestora având acces pentru a pășuna.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc fotovoltaic
parc agrovoltaic
restart energy
energie solară agricultură
armand domuța restart energy