EXCLUSIV ULTIMA ORĂ - Când va fi decizia finală de investiție pentru Neptun Deep

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ - Când va fi decizia finală de investiție pentru Neptun Deep
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2023

Decizia finală de investiție OMV în exploatarea gazelor naturale din cea mai mare concesiune offshore din Marea Neagră românească, Neptun Deep, va fi anunțată pe 21 iunie, au declarat, pentru Profit.ro, surse din piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Concesiunea este deținută în proporții egale de către Romgaz și OMV Petrom, compania controlată de grupul austriac OMV având și statut de operator.

Banca Transilvania a suplimentat pachetul de obligațiuni lansate la Bursa din Dublin, prima operațiune importantă după criza bancară din martie CITEȘTE ȘI Banca Transilvania a suplimentat pachetul de obligațiuni lansate la Bursa din Dublin, prima operațiune importantă după criza bancară din martie

Cu mai puțin de o săptămână înainte, pe 16 iunie, va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor de construire a conductei Tuzla-Podișor, prin care vor fi transportate gazele ce vor fi extrase din Neptun Deep, potrivit acelorași surse.

Potrivit documentației proiectului, se estimează că, la capacitate maximă, perimetrul Neptun Deep va produce în medie 19 milioane metri cubi de gaze pe zi, adică aproape 7 miliarde metri cubi pe an, în condițiile în care, anul trecut, România a produs în total cam 9 miliarde metri cubi. Producția ar putea demara în ultima parte a anului 2026 sau în prima parte a lui 2027.

viewscnt
Afla mai multe despre
neptun deep
gaze naturale marea neagră
romgaz omv petrom neptun deep