ULTIMA ORĂ Prima instalație de stocare integrată în sistemul energetic național

ULTIMA ORĂ Prima instalație de stocare integrată în sistemul energetic național
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 12 iun 2023

Operatorul de transport și sistem Transelectrica a finalizat testele de integrare în sistemul de conducere operativă a sistemului energetic național și în platforma pieței de echilibrare a primei instalații de stocare cu baterii de acumulatoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum a anunțat anterior Profit.ro, este vorba despre instalația de stocare de 7 MW de la Căciulați, comuna Moara Vlăsiei, județul Ilfov, dezvoltată și operată de compania Megalodon Storage.

Miliardarul George Soros îi lasă fiului său cheile imperiului CITEȘTE ȘI Miliardarul George Soros îi lasă fiului său cheile imperiului

Instalația de stocare a fost calificată pentru furnizarea de servicii de echilibrare și poate funcționa în reglaj secundar frecvență-putere, cu comandă automată de la Dispecerul Energetic Național, a transmis Transelectrica.

Primul proces pentru presupuse efecte secundare ale vaccinului BioNTech-Pfeizer intentat în Germania CITEȘTE ȘI Primul proces pentru presupuse efecte secundare ale vaccinului BioNTech-Pfeizer intentat în Germania

Acest demers realizat în premieră este fundamental pentru sectorul energetic național, cu un rol esențial în susținerea eforturilor de integrare a centralelor electrice din surse regenerabile, arată Transelectrica.

″Mulțumim pentru suportul și profesionalismul demonstrate de experții Teletrans în procesul de integrare și, în egală măsură, mulțumim investitorului în instalația de stocare. Această premieră reprezintă un pas important în abordarea sustenabilă a noilor provocări ale sistemului electroenergetic național, în contextul evoluțiilor actuale ale sectorului, pentru asigurarea siguranței sistemului. Totodată, creează premisele necesare accesului investitorilor în unități de stocare a energiei electrice″, transmite Transelectrica.

Turcia a confiscat suma record de 1 miliard de dolari falși în Istanbul, cu destinația Africa CITEȘTE ȘI Turcia a confiscat suma record de 1 miliard de dolari falși în Istanbul, cu destinația Africa

Principalii asociați ai Megalodon Storage SRL sunt fondul austriac de investiții Core Value Capital (33,33%), Gerdan Real Estate SRL, societate controlată de șefii dezvoltatorului de unități de producție de energie regenerabilă din Austria LSG Group (33,34%), și constructorul și operatorul austriac de sisteme fotovoltaice Green Source GmbH. Cei de la LSG, extrem de activi în România, au fost contractori de inginerie, achiziții și construcție pentru proiect.

Portughezii de la EDPR au mai demult instalații de stocare de 2 MW la unitățile lor de producție de energie regenerabilă din Dobrogea.

Moscova: Ucraina a încercat fără succes să atace o navă rusească în apropierea Turk Stream, gazoduct prin care se alimentează și România CITEȘTE ȘI Moscova: Ucraina a încercat fără succes să atace o navă rusească în apropierea Turk Stream, gazoduct prin care se alimentează și România

De asemenea, în martie anul acesta, la parcul eolian Cogealac-Fântânele, fost al CEZ și deținut în prezent de australienii de la Macquarie, a fost finalizată construirea unui sistem de stocare cu putere de 5,15 MW.

După cum a relatat Profit.ro, și producătorul și furnizorul de energie electrică Electricom SA, parte a grupului Bomax controlat de omul de afaceri Sorin Bonciu, are în vedere un proiect de construire a unei instalații de stocare de energie, de până la 10 MW, lângă un parc eolian deținut și operat de companie în județul Tulcea.

viewscnt
Afla mai multe despre
stocare energie electrică
instalație stocare energie
stocare energie baterii
transelectrica stocare