Fostul șef al "imperiului" Țiriac, numit președinte al CA-ului Electrica SA

Fostul șef al "imperiului" Țiriac, numit președinte al CA-ului Electrica SA
scris 13 dec 2018

Valentin Radu, fost CEO al Țiriac Holdings, în prezent managing partner la Platinum Capital, numit în primăvară membru al Consiliului de Administrație al furnizorului și distribuitorului de energie Electrica SA la propunerea celui mai mare acționar, Ministerul Energiei, a fost ales acum în funcția de președinte al CA-ului companiei, pentru un mandat de 1 an. 

Valentin Radu și-a început cariera profesională ca manager de proiect la firma de consultanță Roland Berger, ocupând ulterior pozițiile de CEO al Țiriac Holdings, precum și de director general și președinte al Consiliului Director la Țiriac Auto.

În 2008, Valentin Radu a înființat firma de consultanță financiară Platinum Capital, axată pe furnizarea de servicii de strategie, redresare și restructurare, interim management și management al crizelor, unde este managing partner.

Antifrauda a declanșat din nou controale în Dragonul Roșu și anunță verificări specifice Sărbătorilor de iarnă la comercianți CITEȘTE ȘI Antifrauda a declanșat din nou controale în Dragonul Roșu și anunță verificări specifice Sărbătorilor de iarnă la comercianți

"Consultant de profesie cu studii în management-ul afacerilor, Valentin Radu are o experiență de peste 15 ani în consultanță strategică și managementul schimbării organizaționale, având realizări semnificative în maximizarea valorii companiilor prin măsuri și inițiative de dezvoltare a afacerilor și prin implementarea unor strategii eficiente pentru atingerea excelenței financiare și operationale.A gestionat și coordonat un număr mare de proiecte complexe de strategie și de restructurare/reorganizare atât pentru clienți naționali, cât și internaționali", arată Electrica SA.

Electrica SA și-a triplat profitul în primele trei trimestre ale acestui an, la 315 milioane de lei, de la 95 milioane de lei în perioada similară a anului trecut, în special ca urmare a reducerii cheltuielilor cu energia electrică achiziționată cu 350 de milioane de lei. Din profitul net, 163 milioane lei reprezintă profitul aferent activității de furnizare de energie electrică, iar 172 milioane lei profitul aferent activității de distribuție. Diferența este adusă de celelalte componente, precum activitatea sediului central sau eliminări și ajustări din consolidare.

Cel mai mare acționar al Electrica SA este Ministerul Energiei, cu peste 48% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica sa; tiriac
tiriac holdings
valentin radu
ministerul energiei