FOTO Fostul director financiar al Chimcomplex și Nuclearelectrica, numit în aceeași funcție la MET România Energy

FOTO Fostul director financiar al Chimcomplex și Nuclearelectrica, numit în aceeași funcție la MET România Energy
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 3 nov 2022

Fostul director financiar al producătorului petrochimic Chimcomplex Borzești și al operatorului centralei nucleare Cernavodă Nuclearelectrica, Adrian Dumitriu, a fost numit pe aceeași funcție la MET România Energy, unul dintre cei mai importanți furnizori și traderi de energie electrică și gaze naturale de pe piața locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

El este director financiar și membru al Consiliului de Administrație al MET România Energy din 1 octombrie.

Bogdan Olteanu, lăsat de instanță să meargă în Oman după ce a fost eliberat temporar din penitenciar CITEȘTE ȘI Bogdan Olteanu, lăsat de instanță să meargă în Oman după ce a fost eliberat temporar din penitenciar

Conform CV-ului său, Adrian Dumitriu (52 de ani) a mai fost director financiar la Campofrio (1999-2001), Agrana (2002-2004) și Alstom (2004-2008), CEO la Electroputere Craiova (2008-2013), director executiv la Era Contracting (2013-2016), precum și director financiar la Nuclearelectrica (2016-2020) și Chimcomplex (2020-2022).

În perioada martie-octombrie 2021, noul CFO al MET România Energy a fost și membru în Consiliul de Administrație al Metrorex.

ULTIMA ORĂ Nokian Tyres a decis să investească masiv în România, după ce a plecat din Rusia, Ciucă le-a promis finlandezilor ajutor de stat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Nokian Tyres a decis să investească masiv în România, după ce a plecat din Rusia, Ciucă le-a promis finlandezilor ajutor de stat

MET România Energy SA, un business cu rulaj de 2,46 miliarde lei și profit net de aproape 97 milioane lei anul trecut, este unul dintre furnizorii și traderii majori de energie și gaze din România, totodată unul dintre cei mai importanți importatori locali de gaze naturale. Compania este și furnizor de servicii energetice diverse, având totodată planuri de intrare și pe segmentul producției de energie regenerabilă.

Societatea este controlată majoritar în mod direct de către MET Austria Energy Trade GmbH, parte a MET Group, holding înregistrat în Elveția.

Grupul BCR și Arval România finalizează procesul de preluare a flotei gestionate de BCR Fleet Management CITEȘTE ȘI Grupul BCR și Arval România finalizează procesul de preluare a flotei gestionate de BCR Fleet Management

MET Group a fost fondat în 2007 de Benjamin Lakatos, fost director al companiei petroliere naționale a Ungariei, MOL, și, potrivit presei maghiare, un apropiat al premierului de la Budapesta, Viktor Orban. În prezent, însă, încasările companiei de pe piața de origine, Ungaria, reprezintă mai puțin de 10% din veniturile sale totale.

Grupul este controlat în prezent de către angajați, cu o participație de 80%. Anterior, controlul majoritar era exercitat de către fondatorul Lakatos, care ocupă și poziția de director general.

MET deține subsidiare în 13 țări, având activități pe 27 de piețe naționale de gaze și 22 hub-uri energetice internaționale. În 2021, MET Group a raportat venituri consolidate de 18,1 miliarde de euro, în creștere de la 11,2 miliarde de euro cu un an în urmă.

viewscnt
Afla mai multe despre
met românia energy sa; nuclearelectrica
chimcomplex
adrian dumitriu director financiar