FOTO Încălzirea unui cartier din Capitală, "plombată" cu un boiler pe motorină închiriat

FOTO Încălzirea unui cartier din Capitală, "plombată" cu un boiler pe motorină închiriat
scris 1 dec 2021

Primăria Sectorului 1 al Capitalei a încheiat cu subsidiara din România a furnizorului britanic de soluții temporare de alimentare cu energie Aggreko două contracte, atribuite prin cumpărare directă, de închiriere și de punere în funcțiune, montaj și întreținere a unui boiler pe motorină de 2,5 MW, destinat îmbunătățirii alimentării cu căldură și apă caldă a locuitorilor din cartierul bucureștean Aviației. 

Contractul de închiriere este în valoare de 94.000 lei, iar cel de punere în funcțiune – de 42.000 lei, ambele fiind semnate cu Aggreko South East Europe SRL.

FOTO Amancio Ortega își instalează fiica la șefia Inditex, proprietarul Zara. „Întotdeauna am spus că îmi voi dedica viața pentru a construi pe baza moștenirii părinților mei. Am trăit și am respirat pentru această companie încă din copilărie.” CITEȘTE ȘI FOTO Amancio Ortega își instalează fiica la șefia Inditex, proprietarul Zara. „Întotdeauna am spus că îmi voi dedica viața pentru a construi pe baza moștenirii părinților mei. Am trăit și am respirat pentru această companie încă din copilărie.”

Au fost închiriate, astfel, un boiler diesel de 2,5 MW, un tanc de motorină de 10.000 de litri (fără motorină), o macara de descărcare-încărcare echipamente, furtune și conexiuni, un amortizor de sunet și un coș de fum.

"Luând în considerare faptul că, în timpul anotimpului rece, locuitorii Sectorului 1 din cartierul Aviației sunt afectați de probleme cu alimentarea cu apă caldă și căldură, precum și sesizările primite de la aceștia, pentru remedierea temporară, în caz de avarie la rețeaua publică de termoficare pentru blocurile racordate la Punctul Termic nr. 5 din str. Siriului nr. 26, cartierul Aviației, s-a închiriat un sistem auxiliar de alimentare cu agent termic", arată sursa citată.

Sursă foto: contul de Facebook al primarului Clotilde Armand

Sursă foto: contul de Facebook al primarului Clotilde Armand

Omicron - răspunsuri la întrebările momentului: Mai are rost să ne vaccinăm? Este mai transmisibilă? CITEȘTE ȘI Omicron - răspunsuri la întrebările momentului: Mai are rost să ne vaccinăm? Este mai transmisibilă?

Acolo se mai precizează că respectiva conectare la punctul termic, obținerea autorizațiilor și avizelor necesare instalării și utilizării echipamentelor, paza și monitorizarea acestora, eventuale lucrări suplimentare, operarea echipamentelor și asigurarea combustibilului pentru funcționarea acestora sunt în sarcina beneficiarului.

"Astăzi am reușit să instalăm primele echipamente specializate de încălzire pentru Cartierul Aviației. (…) Conectarea unor echipamente specializate pentru încălzit apa la punctele termoenergetice cu probleme este soluția propusă de mine împreună cu specialiștii din primărie și Compania Municipală Termoenergetica. Am început cu cartierul Aviației și vom continua amplasarea acestor echipamente acolo unde este nevoie. Vrem ca, din această iarnă, locuitorii sectorului să nu mai aibă probleme cu alimentarea cu apă caldă și cu încălzirea", a transmis, pe 29 noiembrie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Sursă foto: contul de Facebook al primarului Clotilde Armand

Sursă foto: contul de Facebook al primarului Clotilde Armand

VIDEO&FOTO Dacia deschide comenzile pentru Jogger. Care e prețul și când încep livrările CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Dacia deschide comenzile pentru Jogger. Care e prețul și când încep livrările

Intenția Primăriei a fost anunțată inițial în septembrie, într-un comunicat în care se preciza că Termoenergetica va asigura lucrările necesare pentru branșarea echipamentelor specializate la rețeaua de termoficare din punctele termice, astfel încât să nu se producă disfuncționalități în asigurarea serviciului public și va asigura manevrele necesare pornirii/opririi agentului termic din rețeaua de termoficare pentru asigurarea funcționării echipamentelor specializate care să asigure parametrii necesari alimentării cu agent termic, conform diagramei de reglaj.

În acest scop, Consiliul Local al Sectorului 1 și Termoenergetica au încheiat un protocol de colaborare pe un an,  cu posibilitatea prelungirii succesive până la maximum opt ani.

Compania ungară de tehnologie 4iG, avându-i printre acționari pe Lorinc Meszaros, cel mai bogat om de afaceri maghiar, indicat ca apropiat al lui Orban, cumpără Digi Ungaria și creează un holding regional CITEȘTE ȘI Compania ungară de tehnologie 4iG, avându-i printre acționari pe Lorinc Meszaros, cel mai bogat om de afaceri maghiar, indicat ca apropiat al lui Orban, cumpără Digi Ungaria și creează un holding regional

După cum a relatat Profit.ro, în toamna anului trecut, producătorul de energie electrică și termică CET Arad, controlat de Consiliul Local al municipiului, a încheiat cu Aggreko un contract de închiriere și instalare a unui număr de 14 motoare termice în cogenerare pe gaze, containerizate, cu putere de 21,84 MW, plus a unei unități de stocare de 2 MW cu baterii litiu-ion.

De asemenea, Termoenergetica are în prezent în derulare o procedură de achiziție publică prin care vrea să închirieze capacități provizorii modulare de producție de agent termic pe gaze naturale de până la 70 MW (60 Gcal/h), pe care să le instaleze în cartierul Titan pentru întărirea siguranței alimentării zonei de nord-est a Bucureștiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
caldura apa calda aviatiei
caldura apa calda aviatiei sectorul 1
boiler motorina incalzire aviatiei
clotilde armand incalzire aviatiei