FOTO - MOL aduce un nou CEO în România. Vânzări record de carburanți pe piața locală - INFOGRAFIC

FOTO - MOL aduce un nou CEO în România. Vânzări record de carburanți pe piața locală - INFOGRAFIC
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2024

Gábor Mozga a fost numit în rolul de CEO al MOL România, începând cu 1 ianuarie 2024. După 17 ani de activitate în echipa MOL, Camelia Ene și-a finalizat mandatul pe 31 decembrie și va continua să își construiască cariera în afara Grupului MOL.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gábor Mozga s-a alăturat Grupului MOL în 2019, a fost responsabil pentru dezvoltarea și conducerea segmentului de Vânzări și Operațiuni Retail la nivel de Grup, în 9 țări, în calitate de lider al departamentului.

FOTO Hidroelectrica recunoaște că s-a încurcat în cifre și a trimis oferte eronate clienților casnici CITEȘTE ȘI FOTO Hidroelectrica recunoaște că s-a încurcat în cifre și a trimis oferte eronate clienților casnici

În ultimul an, a gestionat integrarea celei mai mari achiziții de Retail a Grupului MOL de până în prezent – transformarea rețelei „Lotos” în „MOL Polonia”. 

FOTO - MOL aduce un nou CEO în România. Vânzări record de carburanți pe piața locală - INFOGRAFIC

Grupul maghiar MOL a înregistrat, în primele trei trimestre din 2023, un volum record de vânzări de carburanți în benzinăriile din România de 583 mii tone, cu o mie de tone superior recordului istoric precedent, înregistrat în aceeași perioadă a anului 2021, în pofida reducerii numărului de stații de la 255 (la finalul anului 2022, 244 la finalul anului 2021) la 242, potrivit datelor analizate de Profit.ro.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, grupul maghiar a vânzut în benzinăriile din România un volum de carburanți mai mare cu 9,4%, continuând evoluția pozitivă din primul trimestru al anului, când și-a majorat cu 5% vânzările de carburanți în România comparativ cu perioada similară a anului 2022, și din trimestrul al doilea, în care a înregistrat o creștere de 19,5%, de la 164 la 196 mii tone carburanți vânduți în benzinăriile autohtone.

TABEL Ieftiniri considerabile în acest weekend: 16 bani/l la motorină și 12 bani/l la benzină CITEȘTE ȘI TABEL Ieftiniri considerabile în acest weekend: 16 bani/l la motorină și 12 bani/l la benzină

Rezultatul este surprinzător, cu atât mai mult cu cât în 2022 MOL a avut cele mai reduse vânzări de carburanți din ultimii ani în România, cu excepția celui pandemic, în pofida creșterii numărului de stații operate și a majorării cererii interne. Vânzările de motorină ale grupului maghiar au scăzut în 2022 cu 30 mii tone sau 5%, la 562 mii tone, iar cele de benzină, cu 11 mii tone sau 6,2%, la 166 mii tone comparativ cu anul precedent, în care înregistrase un volum record al vânzărilor în România. În 2021, grupul MOL și-a crescut vânzările de benzină cu 17,2%, iar pe cele de motorină, cu 13,6% față de cele din 2020, ajungând la un volum de 177 mii tone de benzină, respectiv 592 mii tone motorină.

FOTO - MOL aduce un nou CEO în România. Vânzări record de carburanți pe piața locală - INFOGRAFIC

Comparativ, vânzările de retail (din benzinării) ale liderului pieței, OMV Petrom au crescut cu 1%, la 2,29 milioane tone, în primele 9 luni ale anului, sprijinite de creșterea cererii. Cu toate acestea, volumul vânzărilor totale de produse rafinate exceptând vânzările cu amănuntul a scăzut cu 3%, reflectând disponibilitatea limitată a produselor ca urmare a reviziei rafinăriei Petrobrazi din trimestrul al doilea.

Totuși, creșterea de 1% a vânzărilor OMV Petrom s-a situat sub cea a cererii totale interne, estimată de companie la 5%, ceea ce a permis MOL să profite de revizia prin care a trecut Petrobrazi în trimestrul al doilea al anului, dar și de nefuncționarea Petromidia (rafinărie deținută de celălalt mare concurent, Rompetrol) la capacitate maximă în urma unui incident și să-și mărească propria cotă de piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari
mol
romania
record
omv petrom