FOTO Romgaz a schimbat conducerea filialei preluate de la ExxonMobil, concesionară la Neptun Deep

FOTO Romgaz a schimbat conducerea filialei preluate de la ExxonMobil, concesionară la Neptun Deep
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 27 iul 2023

Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, a schimbat conducerea filialei Romgaz Black Sea Ltd., preluată în august 2022 pentru peste 1 miliard de dolari de la americanii de la ExxonMobil și deținătoare a 50% din drepturile asupra concesiunii offshore de gaze naturale Neptun Deep, cea mai mare din Marea Neagră românească, pentru care decizia finală de investiție a fost anunțată oficial luna trecută, alături de partenerii de la OMV Petrom, operatorii perimetrului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În funcția de manager general al filialei a fost numită Diana Lupu (32 de ani), relevă date analizate de Profit.ro. Ea l-a înlocuit pe Alin Știrbu, care deținea poziția din august anul trecut și fusese anterior director adjunct al ExxonMobil România.

Agenția de turism din România care și-a cerut insolvența a rămas fără licență. LISTA structurilor autorizate CITEȘTE ȘI Agenția de turism din România care și-a cerut insolvența a rămas fără licență. LISTA structurilor autorizate

Diana Lupu este inginer-doctor în petrol și gaze, cu studii de specialitate la facultățile de profil din Sibiu și Ploiești și teză de doctorat cu tema ″Contribuții privind stimularea afluxului de gaze naturale în sondele cu dificultăți tehnologice, prin reabilitarea sistemului zăcământ-sondă″, susținută în 2021.

Noua șefă a Romgaz Black Sea Ltd. a lucrat în perioada 2014-2017 pentru gigantul american al serviciilor petroliere Schlumberger, în România (unde s-a ocupat în principal de zăcământul de gaze Laslău Mare din județul Mureș, exploatat în asociere de Schlumberger și Romgaz), precum și în Sultanatul Oman, potrivit CV-ului său.

TikTok va lansa o platformă de e-commerce pentru a vinde produse Made in China CITEȘTE ȘI TikTok va lansa o platformă de e-commerce pentru a vinde produse Made in China

Din 2017 s-a angajat la Romgaz, unde a fost inginer de zăcământ până în aprilie 2021. În cadrul companiei de stat românești, a lucrat la elaborarea de studii de evaluare a resurselor geologice și a performanțelor în exploatare ale zăcămintelor de gaze naturale, în cadrul Serviciului Stimulare-Reabilitare Producție.

După aceea, până luna aceasta, Diana Lupu a fost consilier tehnic al directorului general (ulterior director general adjunct) Aristotel Jude, în special pe aspecte legate de proiectul Neptun Deep, inclusiv tranzacția cu ExxonMobil, dar și ca reprezentant al Romgaz în echipa comună formată cu OMV Petrom pentru dezvoltarea tehnică a proiectului. 

FOTO Pe fondul cererii ridicate din primele minute pentru bilete, Coldplay decide să aibă un al doilea concert în România CITEȘTE ȘI FOTO Pe fondul cererii ridicate din primele minute pentru bilete, Coldplay decide să aibă un al doilea concert în România

Romgaz a decis recent să acorde filialei sale Romgaz Black Sea Ltd. un împrumut de 454 milioane dolari pentru contribuția sa la dezvoltarea Neptun Deep, care să acopere necesitățile de finanțare în perioada iulie 2023-martie 2024. Investiția totală a Romgaz în proiect este estimată la 2 miliarde de euro până în 2027.

Concesionarii Neptun Deep, OMV Petrom și Romgaz, au anunțat oficial pe 21 iunie decizia finală de investiție în proiect.

Cele două companii estimează că Neptun Deep va furniza un volum brut total de 100 miliarde metri cubi de gaze naturale, care va fi împărțit în mod egal între cei doi parteneri, iar investițiile de dezvoltare necesare declanșării producției în 2027 se vor cifra la aproximativ 4 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz neptun deep
romgaz marea neagră
romgaz omv petrom neptun deep
romgaz blacck sea ltd.