FOTO Silcotub vrea parc fotovoltaic pentru oțelăria din Călărași. Producătorul de țevi din grupul Tenaris a primit licență de furnizor de energie pentru a vinde surplusul

FOTO Silcotub vrea parc fotovoltaic pentru oțelăria din Călărași. Producătorul de țevi din grupul Tenaris a primit licență de furnizor de energie pentru a vinde surplusul
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 2 mar 2023

Producătorul de țevi fără sudură cu diametre mici Silcotub, una dintre cele mai importante companii industriale din România, controlată de gigantul multinațional Tenaris, listat la bursele din New York și Milano, intenționează să își construiască un parc fotovoltaic la oțelăria pe care o operează la Călărași, compania obținând recent și licență de furnizor de energie electrică din partea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Silcotub are în plan ridicarea unui parc fotovoltaic cu putere instalată de peste 21 MW, pe un teren de 25 de hectare de lângă unitatea de producție siderurgică de la Călărași.

Accor va deschide un nou hotel Mercure în București CITEȘTE ȘI Accor va deschide un nou hotel Mercure în București

Valoarea investiției este estimată la circa 16 milioane euro, iar durata de implementare – la un an și jumătate.

Scopul acestei investiții este de a produce energie electrică din surse regenerabile, energie utilizată de procesul de producere a oțelului în cuptorul cu arc electric. Producția medie anuală de energie generată va fi de aproximativ 28 GWh/an. (…) Surplusul de energie electrică produsă față de cea consumată poate fi vândut terților″, se arată într-un document.

Oțelăria Silcotub Călărași. Sursă foto: Google Maps, Flavian Ioniță

Oțelăria Silcotub Călărași. Sursă foto: Google Maps, Flavian Ioniță

FOTO Dacia introduce o echipare de top, mai scumpă, pe întreaga gamă. Singurul care scapă este Logan CITEȘTE ȘI FOTO Dacia introduce o echipare de top, mai scumpă, pe întreaga gamă. Singurul care scapă este Logan

Companiei controlate de Tenaris i s-a aprobat deja PUZ-ul pentru proiectul de parc fotovoltaic de către autoritatea locală, Silcotub depunând și documentele necesare obținerii aprobărilor legale de mediu.

Proiectul solar de la Călărași al Silcotub a fost înscris și în competiția pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de la Ministerul Energiei, dedicată majorării capacității instalate de producție de energie regenerabilă a României.

Oțelăria Silcotub Călărași. Sursă foto: captură canal YouTube Guvernul României

Oțelăria Silcotub Călărași. Sursă foto: captură canal YouTube Guvernul României

Tranzacție discretă - Romcarbon și-a vândut participația în holdingul românesc Green Group, proprietarul celui mai mare parc integrat de reciclare din sud-estul Europei, având în spate fondul de investiții Abris CITEȘTE ȘI Tranzacție discretă - Romcarbon și-a vândut participația în holdingul românesc Green Group, proprietarul celui mai mare parc integrat de reciclare din sud-estul Europei, având în spate fondul de investiții Abris

Silcotub SA operează fabrica de țevi din Zalău, oțelăria din Călărași, fabrica de prăjini de pompare din Câmpina, centre de servicii în Ploiești și Cluj-Napoca și un centru de colectare a fierului vechi în Popești Leordeni, având birouri comerciale în București.

Conform celor mai recente date publice disponibile, compania a terminat anul 2021 cu profit net de aproape 259 milioane lei, la venituri totale de 2,89 miliarde lei și cu circa 1.700 de angajați. Grupul-mamă Tenaris a înregistrat în 2022 profit net de peste 2,5 miliarde dolari, la vânzări totale de 11,7 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
investitii energie regenerabila pnrr
silcotub otelarie calarasi
tenaris silcotub
parc fotovoltaic silcotub