Frații Pavăl au triplat capitalul producătorului lor de energie electrică înainte de finalizarea celei mai mari centrale fotovoltaice de acoperiș din țară

Frații Pavăl au triplat capitalul producătorului lor de energie electrică înainte de finalizarea celei mai mari centrale fotovoltaice de acoperiș din țară

Iulian Nedea, Simtel Team

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 12 ian 2024

Frații Pavăl, fondatorii Dedeman, au triplat capitalul social al companiei lor de producție de energie electrică, Grunman Energy, înființată în vara lui 2022 pentru operarea de centrale fotovoltaice instalate pe acoperișurile centrelor logistice Dedeman din țară, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Societatea-umbrelă a grupului, Pavăl Holding, care deține 100% Grunman Energy, a injectat numerar de 53,3 milioane lei în capitalul producătorului de energie, cuantumul acestuia crescând de la 26,3 la 79,6 milioane lei.

ULTIMA ORĂ Spark se retrage din România, cu acuzații CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Spark se retrage din România, cu acuzații

Decizia de majorare a capitalului a fost luată cu o lună înainte de anunțul oficial din decembrie anul trecut al finalizării, de către contractorul Simtel Team, a unei centrale fotovoltaice cu putere instalată de circa 4,1 MW la centrul logistic Dedeman Turda, cea mai mare din țară instalată pe acoperișul unei singure clădiri.

Centrala de la Turda a fost concepută pentru a furniza energie în rețeaua națională de transport, iar prin punerea ei în funcțiune, Grunman Energy devine în mod oficial producător de energie electrică. Compania are în plan ca, pe parcursul următorilor doi ani, să instaleze centrale electrice fotovoltaice și pe acoperișurile celorlalte centre logistice din țară ale Dedeman, cu sprijinul Simtel.

Antifrauda în control în Dragonul Roșu - inspectorii au verificat 192 operatori economici și au aplicat 160 amenzi. Vor urma și alte centre comerciale mari CITEȘTE ȘI Antifrauda în control în Dragonul Roșu - inspectorii au verificat 192 operatori economici și au aplicat 160 amenzi. Vor urma și alte centre comerciale mari

Pavăl Holding are o participație de peste 8% la Simtel Team.

Grunman Energy a obținut în octombrie 2023, din partea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), autorizație de înființare pentru o centrală fotovoltaică cu putere electrică maximal debitată de 1,8 MW, care va fi amplasată la centrul logistic Dedeman din Bacău.

viewscnt
Afla mai multe despre
centre logistice dedeman
frații pavăl
grunman energy
simtel team
pavăl holding
centrale fotovoltaice acoperiș