Gadget-ul, cel mai bun prieten al cafenelei

Gadget-ul, cel mai bun prieten al cafenelei
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 5 sep 2015

Cafenelele și restaurantele nu mai sunt atractive pentru clienți numai pentru produsele lor tradiționale, ci și pentru un produs auxiliar: curentul electric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În era digitală din ce în ce mai multă lume intră într-un local cu scopul principal de a-și încărca smartphone-ul, tableta sau laptopul. Evident că, pe lângă îndeplinirea obiectivului său, În funcție de bunul său simț, fiecare va consuma o cafea, un cocktail, o bere, un pahar de vin sau o apă plată cu lămâie, după preferințe.

Multă lume se simte jenată în această postură, deși n-ar trebui. Motivul: ca și în cazul folosirii rețelelor wifi din cafenele și restaurante, costul utilizării curentului electric al acestora este extrem de redus pentru proprietari în comparație cu beneficiile aduse de majorarea vânzărilor.

Puțină lume știe să răspundă la întrebarea “cât consumă un iPhone sau un Android timp de un an? 1 Kwh, 10 kwh sau 100 de Kwh? Forbes oferă răspunsul la această întrebare: 1 Kwh, echivalentul curentului electric necesar pentru alimentarea a 10 becuri de 100 w timp de o oră. La actualele prețuri de pe piața americană 1 Kwh ar impune proprietarilor de cafenele și restaurante un cost anual de 25 cenți pentru un telefon încărcat în fiecare zi exclusiv în localul lor.

Bateria unui iPhone dispune de încărcător de 1,44 mAh, echivalentul a 5,45 wați oră (wh). Dacă un posesor de iPhone și-ar descărca și încărca în totalitate în fiecare zi bateria iPhone-ului ar consuma aproximativ 2000 wh sau 2 Kwh.

IPhone-ul ca iPhone-ul, dar sigur încărcarea tabletei impune costuri considerabile proprietarilor de cafenele, cred unii consumatori cu un bun simț mai dezvoltat. Adevărat, însă și acesta este neglijabil pentru acest business: 1,36 $/an dacă bateria tabletei ar fi descărcată și încărcată în respectivul local în fiecare zi.

În cazul laptop-ului costurile se majorează, însă nici acestea nu ar depăși prețul mediu a două beri consumate într-un restaurant din SUA, și anume 8 dolari, un laptop obișnuit consumând aproximativ 72 Kwh.

În concluzie, puteți să vă încărcați liniștit zi de zi iPhone-ul, iPad-ul și laptopul în cafeneau voastră preferată, costul maxim anual pe care l-ați putea impune proprietarului neputând depăși 10 dolari!

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
ipad
laptop
android
consum
electricitate
cafenea
tableta
smartphone