Gazele cu efect de seră au atins în 2018 un nou nivel record, potrivit Organizației Mondiale a Meteorologiei

Gazele cu efect de seră au atins în 2018 un nou nivel record, potrivit Organizației Mondiale a Meteorologiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2019

Nivelul gazelor cu efect de seră a atins un nou record în 2018, a anunțat luni Organizația Mondială a Meteorologiei (WMO), relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit celui mai recent Buletin referitor la Gazele cu Efect de Seră, concentrația medie a dioxidului de carbon (CO2) a atins anul trecut un nivel de 407,8 părți pe milion (ppm), comparativ cu 405,5 ppm în 2017. Nivelul atins anul trecut este cu 47% mai ridicat față de nivelul pre-industrial estimat, din 1750, scrie News.ro.

Raportul WMO mai arată că metanul din atmosferă s-a ridicat anul trecut la 1869 de părți pe miliard (ppb), un nou nivel record, în timp ce protoxidul de azot a fost cu 23% mai ridicat comparativ cu nivelul pre-industrial.

 Pesta porcină și sărbătorile scumpesc carnea de porc. Fermierii se tem că românii vor migra către carnea de curcan CITEȘTE ȘI Pesta porcină și sărbătorile scumpesc carnea de porc. Fermierii se tem că românii vor migra către carnea de curcan

WMO a arătat într-un comunicat că ”există numeroase indicii” că creșterea nivelului de CO2 în atmosferă ”are legătură cu carburanții fosili”.

Publicarea buletinului WMO, care este agenție a ONU, a avut loc înainte de summitul pentru climă COP25 de la Madrid, care va avea loc luna viitoare.

”Nu există niciun semn de încetinire, cu atât mai puțin de scădere a concentrației de gaze cu efect de seră în atmosferă, în pofida tuturor angajamentelor asumate în Acordul de la Paris referitor la Schimbările Climatice”, a declarat Petteri Taalas, secretarul general al WMO.

”Trebuie să transpunem angajamentele în acțiune și să creștem nivelul de ambiție, pentru binele omenirii”, a explicat Taalas.

Acordul de la Paris a fost convenit la summitul COP21 din decembrie 2015. Pe lângă angajamentul de a face ca încălzirea globală să fie de sub 2 grade Celsius peste nivelul pre-industrial, liderii mondiali au mai convenit să facă eforturi pentru a limita creșterea temperaturii la 1,5 grade Celsius.

Acordul a înregistrat un regres pe 4 noiembrie, când secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a anunțat că țara sa a început procesul de retragere.

viewscnt
Afla mai multe despre
wmo
gaze cu efect de sera