Gazprom a fost autorizată să inspecteze locul exploziei conductelor de gaz Nord Stream

Gazprom a fost autorizată să inspecteze locul exploziei conductelor de gaz Nord Stream
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2022

Gigantul energetic rus Gazprom a fost autorizat să inspecteze locul exploziilor care au avariat gazoductele Nord Stream în septembrie, a declarat președintele rus Vladimir Putin, potrivit CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Astăzi, (directorul general al Gazprom, Alexey) Miller a raportat dimineața că a fost examinat. Apropo, Gazprom a fost autorizată să inspecteze locul exploziei", a declarat Putin jurnaliștilor în cadrul unei conferințe de presă, după întâlnirile cu liderii Armeniei și Azerbaidjanului în orașul rus Soci.

România, printre țările UE cu cele mai mari creșteri ale prețurilor la electricitate pentru consumatorii casnici CITEȘTE ȘI România, printre țările UE cu cele mai mari creșteri ale prețurilor la electricitate pentru consumatorii casnici

Putin a descris modul în care țeava smulsă a fost "îndoită la 90 de grade și aruncată până la 40 de metri în lateral, chiar în direcția Nord Stream 2, care s-a dovedit a fi, de asemenea, avariată, aparent de această explozie și de fragmente, rămășițele acestei țevi", scrie News.ro.

"Așadar, acesta este un atac terorist evident și ne este greu să îl controlăm, pentru că totul se află în zona economică specială a Danemarcei, Suediei, apoi dincolo de Germania", a declarat președintele rus.

În septembrie, țările europene s-au grăbit să investigheze scurgeri inexplicabile în două gazoducte rusești care trec pe sub Marea Baltică, în apropiere de Suedia și Danemarca.

Ambele conducte au fost puncte fierbinți într-un război energetic în escaladare între capitalele europene și Moscova, care a afectat marile economii occidentale, a dus la creșterea prețurilor la gaze și a declanșat o căutare de surse alternative de energie.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
nord stream