Gazprom nu va plăti dividende după ce anul trecut a înregistrat primele pierderi anuale începând din 1999

Gazprom nu va plăti dividende după ce anul trecut a înregistrat primele pierderi anuale începând din 1999
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

Guvernul de la Moscova a dat instrucțiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care a raportat primele pierderi anuale începând din 1999, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Luni, acțiunile Gazprom înregistrau un declin de peste 5,5% la Bursa de la Moscova, ajungând la cel mai redus nivel din 10 octombrie 2022, scrie Agerpres.

VIDEO&FOTO OMV Petrom a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de țiței din România. Mai înalt decât o clădire cu 10 etaje CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO OMV Petrom a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de țiței din România. Mai înalt decât o clădire cu 10 etaje

Compania cu sediul în Sankt Petersburg a înregistrat anul trecut pierderi de aproximativ șapte miliarde de dolari, în condițiile în care vânzările sale de gaze spre Europa s-au redus la jumătate.

Până în 2022, Europa era principala piață pentru Gazprom, dar exporturile de gaze au scăzut semnificativ din cauza consecințelor politice create de războiul din Ucraina.

Conform calculelor Reuters și a datelor Gazprom, Rusia a livrat în total aproximativ 63,8 miliarde metri cubi (bcm) de gaze către Europa, prin diverse rute, în 2022. Volumele au scăzut cu 55,6% anul trecut, la 28,3 bcm, comparativ cu un vârf de 200,8 bcm pe care l-a pompat Gazprom în 2018 spre UE și alte țări, cum ar fi Turcia.

Gazprom este cel mai mare producător mondial de gaze naturale și unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
dividende