Gazprom reduce investițiile din acest an la 21 miliarde de dolari, după scăderea prețurilor la gaze

Gazprom reduce investițiile din acest an la 21 miliarde de dolari, după scăderea prețurilor la gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2023

Consiliul de Administrație al companiei ruse Gazprom a redus programul de investiții din 2023 cu 14,5%, la 1.970 miliarde de ruble (21,22 miliarde de dolari), față de un nivel estimat anterior de 2.300 miliarde de ruble, în urma scăderii prețurilor la gaze, transmit EFE și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Gazprom, care a pierdut cea mai mare parte a cotei sale de piață în Europa după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, încearcă să-și reconfigureze exporturile către China și Turcia, ceea ce necesită investiții masive în construcția infrastructurii de transport a gazelor, scrie Agerpres.

RECORD Producția de gaze din România, la cel mai înalt nivel al acestui an CITEȘTE ȘI RECORD Producția de gaze din România, la cel mai înalt nivel al acestui an

Programul de investiții al Gazprom în 2022 era estimat la 1.980 miliarde de ruble.

"Ținând cont de schimbările indicatorilor macroeconomici și de situația de pe piață, nivelul programului de investiții a fost redus cu 334 miliarde de ruble. În urma scăderii prețurilor la gaze în primul semestru din 2023, am inclus în noua versiune a bugetului reducerea veniturilor de pe urma vânzărilor de gaze", a afirmat vicepreședintele producătorului rus de gaze naturale, Famil Sadígov.

Acesta a adăugat: "Modificarea reflectă actualele noastre cheltuieli. Efectul total al acestei optimizări va depăși 1.000 miliarde de ruble pentru economia rusă".

viewscnt
Afla mai multe despre
gaprom
investitii
gaze