Prețurile petrolului au scăzut pentru a treia sesiune consecutivă, cu circa 2%

Prețurile petrolului au scăzut pentru a treia sesiune consecutivă, cu circa 2%
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2023

Prețurile petrolului au scăzut marți pentru a treia sesiune consecutivă, după ce o serie de date economice slabe din Germania, zona euro și Marea Britanie au afectat perspectivele pentru cererea de energie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,63 dolari, sau cu 1,8%, la 88,20 dolari pe baril,. Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 1,71 dolari, sau cu 2%, la 83,78 dolari pe baril, scrie News.ro.

Ucraina începe să importe energie fără restricții din România CITEȘTE ȘI Ucraina începe să importe energie fără restricții din România

Datele privind activitatea economică din zona euro au luat o întorsătură surprinzătoare în sens negativ în această lună, sugerând că blocul ar putea intra în recesiune.

Datele germane au sugerat că o recesiune este în desfășurare în această țară.

Întreprinderile din Marea Britanie au raportat încă o scădere lunară a activității, evidențiind riscurile de recesiune înainte de decizia Băncii Angliei privind rata dobânzii de referință, săptămâna viitoare.

”Cu siguranță există un dialog despre faptul că economia globală va evolua mai prost săptămâna aceasta decât a fost săptămâna trecută. Nu ajută cu nimic faptul că mulți dintre bancheri de top și experți financiari sunt astăzi în Arabia Saudită și vorbesc despre cât de proastă este situația economiei”, a spus analistul Mizuho Robert Yawger.

El s-a referit la evenimentul Future Investment Initiative numit ”Davos în deșert”.

Spre deosebire de Europa, datele din SUA au arătat că producția de afaceri a crescut în octombrie, a ieșind dintr-o contracție de cinci luni.

UE ar putea prelungi plafonarea prețului la gaze naturale, inclusiv pentru consumatori, în contextul conflictului din Orientul Mijlociu CITEȘTE ȘI UE ar putea prelungi plafonarea prețului la gaze naturale, inclusiv pentru consumatori, în contextul conflictului din Orientul Mijlociu

Forța relativă a economiei SUA a ajutat la ridicarea dolarului, făcând petrolul, comercializat în dolari, mai scump pentru deținătorii altor valute.

Agenția Internațională pentru Energie a declarat că se așteaptă ca cererea de combustibili fosili să ajungă la vârf până în 2030, pe baza politicilor actuale ale guvernelor.

Luni, ambele valori de referință pentru petrol au scăzut cu peste 2%, pe măsură ce eforturile diplomatice din Orientul Mijlociu, cea mai mare regiune de aprovizionare cu petrol din lume, s-au intensificat pentru a limita conflictul dintre Israel și Hamas.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret