Germania a lansat cea mai mare fermă solară din Europa

Germania a lansat cea mai mare fermă solară din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2024

Un parc fotovoltaic de 605 megawați lansat în Germania a devenit cea mai mare fermă solară din Europa, depășind o centrală fotovoltaică din Spania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ferma solară Witznitz, de lângă Leipzig, fără a fi subvenționată de stat, este deținută de firma germană de investiții Hansainvest Real Assets.

FOTO Târgu Mureș - Biogazul rezultat din fermentarea nămolului, utilizat ca energie electrică și termică CITEȘTE ȘI FOTO Târgu Mureș - Biogazul rezultat din fermentarea nămolului, utilizat ca energie electrică și termică

 MoveOn Energy, dezvoltatorul fermei solare, va instala încă 45 MW de putere în nume propriu și va conecta aceasta la rețea până în vara anului 2024. Din acel moment, ferma solară va avea mai mult de 1,1 milioane de module.

A fost gândită pe o suprafață pe peste 500 de hectare din fosta mină de cărbune brun deschis Witznitz II. Va produce suficientă energie electrică curată pentru a alimenta aproximativ 200.000 de gospodării.

DECIZIE A fost adoptată Legea eolienelor offshore CITEȘTE ȘI DECIZIE A fost adoptată Legea eolienelor offshore

Până acum, prima poziție era deținută de ferma solară din Spania Núñez de Balboa, de 500 MW ,din regiunea Extremadura.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
parc solar