Germania nu intenționează să dea înapoi în disputa cu SUA asupra Nord Stream 2

Germania nu intenționează să dea înapoi în disputa cu SUA asupra Nord Stream 2
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2020

Berlinul nu intenționează să dea înapoi în disputa cu Statele Unite asupra gazoductului Nord Stream 2, a declarat pentru DPA ministrul german de externe Heiko Maas.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nu este cazul să vorbim despre suveranitatea europeană dacă prin aceasta se înțelege ca noi să facem totul în viitor așa cum vrea Washingtonul", a declarat Maas în comentarii citate luni de agenția germană de presă, înainte ca Joe Biden să preia președinția SUA de la Donald Trump pe 20 ianuarie, scrie Agerpres.

Clienții care semnează în luna ianuarie un contract concurențial nu vor achita prețurile la energie majorate de FUI pentru consumul dintre 1 ianuarie și data semnării contractului CITEȘTE ȘI Clienții care semnează în luna ianuarie un contract concurențial nu vor achita prețurile la energie majorate de FUI pentru consumul dintre 1 ianuarie și data semnării contractului

Berlinul se așteaptă la un nou început cu Washingtonul sub Biden după ce relațiile s-au deteriorat în timpul mandatului lui Trump.

Dar vor mai exista puncte de dispută, a notat Maas. "Guvernul german nu își va schimba poziția față de Nord Stream 2", a insistat Maas. "Important este că suntem aliniați în problemele strategice centrale și geopolitice, că ne aflăm de aceeași parte a baricadei", a spus el.

Politica Statelor Unite în această privință nu se așteaptă să se schimbe odată cu învestirea lui Biden - președintele democrat ales respinge proiectul, la fel ca Trump.

Conducta Nord Stream 2 urmează să transporte direct gaz provenit din Rusia către Germania, economia de top a UE, printr-o rută sub Marea Baltică similară cu linia operațională curentă Nord Stream.

SUA au condamnat conducta ca amenințând securitatea aliaților NATO din UE prin creșterea dependenței de Rusia și au amenințat cu noi sancțiuni.

Recent, s-a anunțat că conducta este terminată în proporție de 94%.

Susținătorii proiectului gazoductului acuză Statele Unite că vor doar să poată vinde mai bine propriul gaz către Europa

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
sua
germania