Germania susține că Ucraina trebuie să rămână țară de tranzit după finalizarea gazoductului Nord Stream 2

Germania susține că Ucraina trebuie să rămână țară de tranzit după finalizarea gazoductului Nord Stream 2
scris 7 iun 2021

Germania susține că Ucraina trebuie să rămână țară de tranzit pentru gazul rusesc, relatează ziarul Frankfurter Allgemeine, după ce președintele rus Vladimir Putin a spus că depinde de fosta republică sovietică să dea dovadă de "bunăvoință" față de Moscova, relatează Reuters.

Putin a spus la Forumul economic de la Sankt Petersburg, că rolul Ucrainei ca țară de tranzit nu mai este asigurat odată ce gazoductul Nord Stream 2 care va lega Rusia și Germania va fi finalizat, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Germania, care a susținut construcția gazoductului în fața unei opoziții feroce din partea SUA și a altor state europene care afirmă că Ucraina va fi astfel lipsită de orice pârghie de acțiune împotriva statului vecin, a insistat mereu că Ucraina trebuie să rămână o țară de tranzit.

"Pentru guvernul german rămâne esențial ca Ucraina să rămână țară de tranzit chiar și după Nord Stream 2", a afirmat purtătorul de cuvânt al guvernului, Stefffen Seibert.

Germania se așteaptă ca Rusia să adere la un acord interguvernamental existent prin care să se angajeze să-și trimită gazul prin Ucraina, a fost el citat de ziarul german.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

"Prin acordul lor de tranzit, negociat parțial de UE și de Germania, Rusia și Ucraina au creat cadrul pentru acest lucru", a spus el. "Ne așteptăm să se adere la acest acord", a adăugat el.

Tratatul privind tranzitul gazului natural expiră în 2024, dar poate fi prelungit.

Alți oficiali din coaliția de guvernare au fost mai critici. Nils Schmid, un purtător de cuvânt pentru politică externă al social democraților, parteneri în coaliția de guvernare, a declarat că afirmațiile lui Putin "nu ajută, ci irită".

Partidele de opoziție, printre care și Verzii, au apreciat că ar trebui să se renunțe la gazoduct.

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
germania