Germania urmează să scadă la 19°C încălzirea în clădiri publice

Germania urmează să scadă la 19°C încălzirea în clădiri publice
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2022

Germania, care se teme de o penurie de gaze naturale, urmează să scadă în această iarnă încălzirea în toate clădirile - mai puțin în spitale și instituții sociale - prevăzute cu termostat, care nu va putea depăși 19°C, anunță ministrul german al Economiei, Robert Habeck, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News

Ecologistul Robert Habeck, care este totodată ministrul Protecței Mediului, a prezentat încă din iulie măsuri în vederea economisirii energiei, scrie News.ro.

Prețul benzinei din SUA a scăzut sub 4 dolari pe galon pentru prima oară din luna martie CITEȘTE ȘI Prețul benzinei din SUA a scăzut sub 4 dolari pe galon pentru prima oară din luna martie

”În afară (de aceste măsuri), nu va mai trebui să se încălzească la peste 19°C clădirile publice, bineînțeles cu excepția spitalelor și instituțiilor sociale”, anunță el într-un interviu acordat cotidianului Süddeutsche Zeitung.

”Vom da decret” în acest sens, anunță el, potrivit unui fragment din acest interviu.

Clădiri și monumente istorice urmează să nu mai fie iluminate noaptea, o măsură pe care unele orașe din Germania, ca Berlinul, au adoptat-o.

”În domeniul muncii sunt necesare alte economii”, apreciază Robert Habeck, care dă asigurări că au loc negocieri cu Ministerul Muncii și partenerii sociali.

Guvernul cancelarului social-democrat Olaf Scholz îndeamnă de mai multe săptămâni la o mobilizare națională în vederea realizării unor economii de energie, ale cărei preșuri au ”explodat”, în contextul în acre aprovizionarea s-ar putea deteriora în această iarnă, din cauza Războiului rus din Ucraina.

Toamna și iarna se anunță redutabile în principalele economii europene, din cauza unei crize energetice ”care abia urmează să afecteze economia”, avertizează ministrul german al Economiei, care prevede ”o iarnă dificilă”.

O campanie destinată profesioniștilor și particularilor a fost lansată în vederea promovării anumitor practici, precum scăderea climatizării clădirilor, privilegierea transporturilor în comun și cumpărarea unor capete de duș mai economice cu apa.

Multe orașe au scăzut temperatura apei piscinelor și iluminatul public.

Municipalitatea Augsbourgului, în Bavaria, vrea să oprească anumite semafoare.

Germania depindea la începutul lui iunie în proporție de 35% de gazele naturale rusești pe care le importă, o scădere importantă față de nivelul de 55% dinaintea Războiului din Ucraina.

Încălzirea gospodăriilor este asigurată, în proporție de peste 50%, cu gaze naturale.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
cladiri publice
cadura